Sådan sletter du en side i Microsoft Word

Microsoft Word er en af ​​de mest avancerede tekstbehandlingsprogrammer. Det tilbyder en lang række funktioner til brugerne. Med så mange funktioner ved hånden, kan brugere nogle gange fare vild og ikke udnytte det fuldt ud.

Når vi skal slette en side med tekst på, fremhæver vi generelt hele teksten og fjerner den derefter. Der er dog en enklere metode tilgængelig til opgaven. Et andet stort problem, som brugerne står over for, er at slette en tom side i slutningen af ​​dokumentet. Nu ved de fleste af brugerne, hvordan man sletter en side med tekst, men ikke en tom, fordi afsnitsmærker og andre formateringssymboler ikke vises i standardvisningen.

Sletning af en side på Microsoft Word

Vi vil se, hvordan du sletter begge dele, en side med indhold og en tom side.

Sletning af en side med indhold

Flyt tekstmarkøren til den side, du vil slette, og tryk derefter på CTRL + G for at åbne 'Gå til'-funktionen. Indtast i feltet 'Indtast sidenummer' \side og klik på 'Gå til'.

Alt indholdet på siden vil blive fremhævet. Luk nu 'Gå til'-funktionen og tryk på Slet for at slette sideindholdet. Så snart du sletter indholdet, vil siden derfor blive slettet.

Siden er nu slettet, og du kan tjekke det samme fra sidetællingen i nederste venstre hjørne.

Sletning af en tom side

Mange gange kan du se en tom side i slutningen af ​​dokumentet og kan ikke slette den, da den konventionelle metode til at fremhæve tekst og sletning ikke virker her. For at slette en tom side skal du aktivere 'Vis/skjul afsnitsmærker'.

For at aktivere det, klik på '¶'-tegnet på 'Hjem'-fanens proceslinje.

Du vil nu se alle afsnitsmærkerne, som ikke er synlige i standardvisningen. Disse afsnitsmærker fører til en tom side i slutningen af ​​dokumentet.

For at slette siden skal du fremhæve alle afsnitsmærkerne på den side, du vil slette. Du kan ikke fremhæve et afsnitsmærke ved at holde og trække markøren fra højre mod venstre. For at fremhæve en, skal du enten holde og trække den fra venstre mod højre eller dobbeltklikke på den.

Når du har valgt alle afsnitsmærkerne, skal du trykke på Slet nøgle.

Den tomme side er nu slettet, og det samlede sideantal vil falde med én.

Du kan nu nemt slette en side i Microsoft Word ved hjælp af metoderne beskrevet ovenfor.