Sådan linker du til tekst på en webside i Chrome og Edge

Opret et link, der automatisk ruller til en valgt tekst på en webside, når det åbnes i Chrome eller Edge

Google Chrome version 81 eller nyere kommer med en pæn lille skjult funktion kaldet "Scroll to Text Fragment". Det gør det muligt for brugere at linke til ethvert specifikt indhold på en webside.

Scroll to Text Fragment er stadig en ny funktion og er ikke helt poleret eller bagt i nogen af ​​de tilgængelige browsere endnu. Men udvikler Paul Kinlan har lavet en letanvendelig bookmarklet, der lader dig udnytte denne funktion allerede nu.

Bookmarklets er bogmærker eller favoritter med små blok/stumper af JavaScript-kode, som, når de klikkes, kan udføre nogle foruddefinerede handlinger. I dette tilfælde vil bookmarklet formatere URL'en i adresselinjen på en måde, så den peger på valgt tekst på en webside.

Træk og slip bogmærket "Rul til tekst" i bogmærkelinjen

Nedenfor er et træk og slip bogmærke til dig, hvis du ikke vil gå igennem besværet med at oprette et. Det fungerer fra både Google Chrome og Microsoft Edge.

Trykke Ctrl+Shift+B hvis du ikke har bogmærke/favoritlinje aktiveret i din browser. Træk og slip derefter linket vist nedenfor i bogmærkelinjen for at tilføje rullen til teksten Bookmarklet.

Træk dette link → Del med Find

Opret bogmærket manuelt i Chrome

Hvis du ikke kan trække og slippe bogmærket ind i din browser som anvist i GIF'en ovenfor, og opret den derefter manuelt i Chrome. Åbn Bogmærkehåndtering ved at trykke på Ctrl+Shift+O eller klik på indstillinger og derefter gå til 'Bogmærker' og vælg 'Bogmærkeadministrator'.

Højreklik hvor som helst på fanen Bogmærkehåndtering, og vælg derefter 'Tilføj nyt bogmærke'.

Indsæt JavaScript-koden nedenfor i URL-linjen i pop op-vinduet Tilføj bogmærke. Navngiv bogmærket som 'Del med Find' eller med noget lignende, og klik derefter på 'Gem'.

javascript:(function(){const selectedText=getSelection().toString();const newUrl=ny URL(placering);newUrl.hash=`:~:text=${encodeURIComponent(selectedText)}`;window.open( nyUrl);})();

Du kan nu begynde at bruge scroll to text bookmarklet, sørg for at aktivere bogmærkelinjen ved at trykke på Ctrl+Shift+B nøgler.

Opret bogmærket manuelt i Edge

Du skal være på den seneste chrom-baserede Edge for at bruge Scroll to Text-bogmærket, da denne funktion endnu ikke understøttes af ikke-chrom-baserede browsere.

For at oprette et bogmærke i Edge skal du åbne 'Administrer favoritter'-indstillinger ved at trykke på Ctrl+Shift+O eller gå til Edge-menuen » Favoritter » Administrer favoritter.

På fanen 'Administrer favoritter' højreklikker du i sektionen Favoritter i højre rude og vælger indstillingen 'Tilføj favorit'.

Indsæt følgende JavaScript-kodestykke i URL-linjen og navngiv bogmærket som 'Del med Find' og klik derefter på 'Gem'.

javascript:(function(){const selectedText=getSelection().toString();const newUrl=ny URL(placering);newUrl.hash=`:~:text=${encodeURIComponent(selectedText)}`;window.open( nyUrl);})();

Sørg nu for, at 'Favoritterbar' er aktiveret i din Edge-browser, og at bogmærket er synligt i linjen. Hvis ikke, tryk på Ctrl+Shift+B tastaturgenvej for at få linjen Foretrukne frem i Edge.

Brug af Scroll to Text Bookmarklet

For at bruge bookmarklet skal du åbne en hvilken som helst webside og vælge den tekst, du vil oprette linket til, og derefter trykke på Scroll to Text bookmarklet (Del med Find). Et nyt vindue åbnes, der fremhæver den tekst, du har valgt i den forrige fane.

Du kan nu dele linket til det nye vindue med hvem som helst, og det vil åbne placeringen af ​​din fremhævede tekst, så længe de bruger Google Chrome eller den nye Microsoft Edge.

Internettet er et hav af information, små smarte tricks som disse hjælper med at spare tid. Hvis du ikke allerede har oplevet det, bruger Google Søgning også 'Rul til tekstfragment' til at fremhæve tekst på en webside, når du dirigerer en bruger til den fra 'Udvalgte' uddrag i søgeresultaterne.

Kategori: Web