Sådan bruger du Google Meet på bærbar eller computer

Du går til guiden til at lære at bruge Google Meet til at holde møder på skrivebordet.

Google Meet er uden tvivl en af ​​de nemmeste videokonferenceapps at bruge derude. Startende fra det faktum, at du ikke engang behøver en app for at bruge den på den stationære eller bærbare computer, tilbyder den den mest brugervenlige grænseflade.

Hvis du bruger Google Meet til at deltage i møder, er her en hurtig guide til at gøre dig fortrolig med at bruge webappen på computeren.

Brug af webappen

Google Meet er tilgængelig som en webapp på skrivebordet. Åbn Google Chrome- eller Microsoft Edge-browseren, og gå til meet.google.com.

Du kan også installere Google Meet som en PWA (Progressive Web App). En PWA installerer hjemmesiden som en app på dit skrivebord. Den skal stadig bruge din browser til at køre, men du behøver ikke åbne den separat. Browseren skal bare være installeret på dit system. PWA'en åbnes i sit eget vindue direkte fra dit skrivebord. Du kan installere Google Meet PWA fra enten Chrome- eller Edge-browsere.

Fra Google Meet-hjemmesiden skal du gå til adresselinjen og klikke på ikonet 'Installer Google Meet' til venstre for bogmærkeikonet.

En bekræftelsesprompt vises. Klik på 'Installer' for at installere det som en PWA på dit skrivebord.

Google Meet skifter i et separat vindue. Du kan oprette en skrivebordsgenvej, fastgøre den til proceslinjen eller Start-menuen eller automatisk starte den ved login som enhver anden desktop-app.

Deltag i et møde på Google Meet

Uanset om du installerer Google Meet som en PWA eller ej, forbliver resten af ​​trinene de samme, da en PWA installerer webstedet som en app.

For at deltage i et møde har du to muligheder: du kan enten bruge hele linket eller kun mødekoden.

Hvis du har mødelinket, skal du kopiere/indsætte linket i adresselinjen i din browser og trykke på Enter-tasten.

Når du har deltaget i mødet fra browseren, skal du klikke på ikonet 'Åbn link i' for at åbne det på Google Meet PWA.

Du kan også indsætte linket direkte i tekstboksen på Google Meet-hjemmesiden (i browseren eller PWA), der siger "Indtast en kode eller et link".

For at deltage med en mødekode skal du indtaste koden i tekstboksen. Mødekoden er koden på 10 bogstaver i slutningen af ​​mødelinket.

//meet.google.com/cpj-ogns-mcv

Du behøver ikke indtaste bindestregerne, når du indtaster det manuelt. Koden skelner heller ikke mellem store og små bogstaver. Tryk på enter-tasten, eller klik på 'Deltag'-knappen for at deltage i mødet.

Du kommer til mødeskærmen. Klik på knappen 'Spørg om at deltage', og mødeværten får en meddelelse om, at du vil deltage i mødet. Når de lukker dig ind, bliver du en del af mødet.

Brug af andre mødefunktioner

Google Meet har en masse funktioner, der gør mødeoplevelsen problemfri. Sådan bruger du disse funktioner på skrivebordet i Google Meet.

Kamera og mikrofon kontrol

Du kan slå lyden fra/til for din mikrofon og tænde/slukke for din video til enhver tid under eller endda før mødet.

For at slå lyden fra/til for din mikrofon, skal du klikke på "Mikrofon"-ikonet fra mødets værktøjslinje. Andre personer i mødet kan også slå din mikrofon fra, men kun du kan slå den til af hensyn til privatlivets fred. Du kan også bruge tastaturgenvejen Ctrl + d til at slå mikrofonen til og fra.

For at tænde/slukke dit kamera skal du klikke på 'Kamera'-ikonet fra mødets værktøjslinje. Det er kun dig, der kan tænde eller slukke for dit kamera i et møde. Du kan også bruge Ctrl + e-tastaturgenvejen til at slå dit kamera til og fra.

Google Meet har også introduceret den automatiske lysjustering for video på desktop-appen (web). Tidligere var funktionen kun tilgængelig på mobilappen. Du kan aktivere dette for at gøre din video lysere, når du har dårlige lysforhold.

Klik på ikonet "Flere muligheder" (menuen med tre prikker) fra mødeværktøjslinjen.

Klik derefter på 'Indstillinger' i menuen, der vises.

Gå til 'Video' fra navigationslinjen til venstre.

Selvom du får adgang til indstillingerne fra forhåndsvisningsskærmen, skal du gå til fanen 'Video' fra venstre.

Aktiver kontakten for 'Juster videobelysning'.

Bemærk: Brug af lysjustering i mødet kan gøre din computer lidt langsommere.

Du kan også aktivere lysjusteringen fra menuen med visuelle effekter, mens du er på forhåndsvisningsskærmen. Skift til fanen 'Lyd og video' fra toppen.

Aktiver derefter skiften for 'Juster videobelysning'.

Brug af baggrundseffekter

Du kan også ændre din baggrund i Google Meet-møder. Gå til ikonet 'Flere muligheder' fra mødeværktøjslinjen. Klik derefter på 'Anvend visuelle effekter' fra menuen.

Effektpanelet åbnes til højre.

Du kan bruge de to sløringseffekter, et af baggrundsbillederne eller videoerne Google Meet tilbyder, eller uploade en tilpasset baggrund. Webappen til computeren har ikke filtre og AR-stile, som Google Meet-mobilappen tilbyder. Klik på en effekt for at anvende den.

For at uploade en brugerdefineret baggrund skal du klikke på 'Upload et baggrundsbillede og uploade et billede fra din computer.

Du vil være i stand til at se baggrunden i selvvisningsvinduet i selve effektpanelet. Effekten anvendes og er synlig, så snart du også klikker på den for alle andre i mødet.

Hvis du forlader et møde med en visuel effekt stadig aktiveret, vil den automatisk blive anvendt, når du deltager i det næste møde.

Du kan også anvende baggrundseffekter, før du deltager i et møde. Mens du er på forhåndsvisningsskærmen, skal du klikke på knappen 'Anvend visuelle effekter' (✨) i nederste højre hjørne af dit selvvisningsvindue. Klik derefter på en effekt for at anvende den.

Ændring af mødelayouts

Google Meet tilbyder et par forskellige layoutmuligheder til skrivebordet. Du kan vælge mellem disse forskellige muligheder for at arrangere videofliserne i et format, der passer dig bedst.

  • Auto: Google Meet vælger layoutet for dig afhængigt af, hvad det vurderer, er det bedste for situationen. Den viser som standard 9 deltagere i et 3×3-gitter, men du kan justere antallet af fliser fra skyderen nederst. Det er også standardvalget for møder, indtil du ikke ændrer det.
  • Flisebelagt: Flisevisningen viser alle videofeeds i en gittervisning af samme størrelse. Hvis der er en præsentation, vil præsentationsfeltet blive vist i et større format med højttalere ved siden af ​​i mindre felter. t viser 16 fliser i et 4×4-gitter som standard, men du kan ændre antallet af fliser fra skyderen.
  • Spotlight: Dette layout viser videoen af ​​den aktive taler eller deltageren, du fastgør, eller præsentationen (valget er dit) i et fuldskærmslayout. Videoen af ​​den deltager, du fastgør, er altid synlig.
  • Sidebjælke: Et billede, enten af ​​en deltager eller præsentationen, er forrest og i midten, og resten af ​​mødedeltagerne vises i sidebjælken.

For at ændre layoutet skal du klikke på ikonet "Flere muligheder" (menuen med tre prikker) på mødets værktøjslinje. Vælg derefter 'Skift layout' fra menuen.

Layoutmenuen åbnes. Vælg det layout, du vil vælge. Det layout, du vælger, gemmes også til fremtidige møder.

Uanset hvilket layout du vælger, er din video som standard ikke en del af den. Det vises i stedet i et flytbart selvvisningsvindue, som du endda kan minimere. For at inkludere din video som en flise, skal du gå til selvvisningsvinduet og klikke på ikonet 'Vis i en flise'. Dette vil vise din video som en flise i flise- eller automatisk visning.

Mødechat i Google Meet

For at chatte med andre deltagere i mødet skal du gå til nederste højre hjørne af skærmen. Klik derefter på "Chat"-ikonet.

Chatpanelet åbnes til højre. Skriv beskeden og klik på 'Send'. De beskeder, du sender, vil være synlige for alle i mødet.

De beskeder, som alle andre sender i mødet, vil også være synlige for dig, men alle beskeder, der er sendt, før du deltog i mødet, vil ikke være synlige for dig. Mødechatten er kun tilgængelig under mødet, og alle beskeder slettes, når mødet slutter, også for tilbagevendende eller planlagte møder.

Du vil ikke være i stand til at sende beskeder i mødechatten, hvis mødeværten forhindrer deltagere i at sende beskeder. Du vil dog stadig være i stand til at læse de beskeder, som andre (vært og medværter) sender i chatten.

Google Meet er uden tvivl en af ​​de bedste videokonferenceapps derude. Men når du går i gang med noget, kan det være overvældende. Forhåbentlig hjælper denne vejledning dig med at navigere let i alle kontroller, så du kan håndtere møder og opkald problemfrit.