Sådan aktiveres eller installeres Group Policy Editor på Windows 11 Home Edition

Få Group Policy Editor på Windows 11 Home Edition uden at skulle opgradere til Pro-udgaven.

Group Policy Editor kan bruges til at administrere og ændre gruppepolitikindstillingerne på Windows. Administrationskonsollen er dog ikke tilgængelig for Home-udgaven af ​​Windows 11 – en konsekvent tendens i de tidligere versioner. De fleste brugere opgraderer kraftigt til Pro- eller Enterprise-udgaven af ​​Windows bare for at få adgang til Group Policy Editor.

Men hvad nu hvis vi fortalte dig, at der er et par løsninger til at aktivere/installere Group Policy Editor på Windows 11 Home-udgaven og afvise behovet for en opgradering? Også, hvis du af en eller anden grund ikke er i stand til at installere Group Policy Editor på Windows 11, er der en masse tredjepartsapps tilgængelige derude for at hjælpe. I de følgende afsnit oplister vi måderne for begge.

Hvorfor har du brug for Group Policy Editor?

Hvis du ikke har hørt om Group Policy Editor, føler du sandsynligvis ikke behovet for det, og tingene går fint. Men Group Policy Editor har sine stjerneøjeblikke. Det er praktisk mange gange, især for netværksadministratorer.

Brugere kan bruge Group Policy Editor til at konfigurere adgang og begrænsninger til bestemte programmer, apps eller websteder. En anden grund til, at Group Policy Editor er et nyttigt værktøj? Det kan bruges til at konfigurere gruppepolitikker på både lokale computere og netværk.

Du behøver sandsynligvis ikke downloade Group Policy Editor, hvis din computer er en selvstændig enhed og ikke er forbundet til noget netværk. Men der er ingen skade i at have en uberørt og ubrugt Group Policy Editor. Det er forholdsvis en bedre mulighed end at have kritisk brug for Editoren og ikke have den til din øjeblikkelige rådighed.

Bekræft, om din pc allerede har Group Policy Editor

Hvis det er første gang, du bruger Group Policy Editor, anbefaler vi at kontrollere, om din pc allerede har installeret Group Policy Editor.

For at køre verifikationen skal du holde WINDOWS + R nede for at starte Kør-kommandoen. Indtast 'gpedit.msc' i tekstfeltet. Klik på 'OK', eller tryk på ENTER for at starte administrationskonsollen.

Følgende fejl er et tegn på, at Group Policy Editor for det meste ikke er installeret på dit system.

Når du er sikker på Group Policy Editors fravær på din pc, er det tid til at installere det.

Installer Group Policy Editor fra en batchfil

En batchfil udfører en række kommandoer af kommandolinjefortolkeren. Det er dybest set en tekstfil med en masse kommandoer, der skal udføres. Den får navnet 'Batch File' fra ideen om, at den batcherer eller samler forskellige kommandoer - som ellers ville have brug for separat udførelse. Batchfiler har filtypenavnet '.bat'.

Sådan kan du oprette en batchfil for at installere Group Policy Editor på Windows 11.

Tryk først på WINDOWS + S for at starte 'Søg'-menuen. Skriv 'Notesblok' i tekstfeltet øverst, og klik på det relevante søgeresultat for at starte Notesblok.

Kopier og indsæt derefter følgende sæt kommandoer i tekstfilen.

@echo off >nul 2>&1 "%SYSTEMROOT%\system32\cacls.exe" "%SYSTEMROOT%\system32\config\system" REM --> Hvis fejlflaget er sat, har vi ikke admin. if '%errorlevel%' NEQ '0' (ekko Anmoder om administrative rettigheder... goto UACPrompt ) else ( goto gotAdmin ) :UACPrompt echo Indstil UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) > "%temp%\getadmin. vbs" echo UAC.ShellExecute "%~s0", "", "", "runas", 1 >> "%temp%\getadmin.vbs" "%temp%\getadmin.vbs" exit /B :gotAdmin hvis eksisterer "%temp%\getadmin.vbs" ( del "%temp%\getadmin.vbs" ) pushd "%CD%" CD /D "%~dp0" pushd "%~dp0" dir /b %SystemRoot%\service\ Pakker\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3*.mum >List.txt dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3*.mum >>List.txt for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') skal du pause /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\service\Packages\%%i"

Klik derefter på menuen 'Filer' i øverste venstre hjørne af Notesblok.

Vælg 'Gem' fra listen over muligheder for at gemme filen. Du kan også trykke på CTRL + S for at gemme den.

I vinduerne 'Gem som', der vises, skal du navigere til skrivebordet. Indtast 'Group Policy Editor Installer.bat' i sektionen 'Filnavn' og klik på 'Gem' nederst.

Når du har gemt filen, skal du åbne skrivebordsskærmen. Højreklik på den gemte 'Group Policy Editor Installer.bat'-fil, og vælg 'Kør som administrator' fra kontekstmenuen. Klik på 'Ja' på UAC-prompten (User Account Control), der vises.

Dette vil starte kommandoprompten. Her kan du overvåge installationens fremskridt. Når installationsprocessen er fuldført, vil den læse 'Handlingen gennemført med succes' til sidst. Det er når du kan lukke vinduet.

Når du er færdig, skal du genstarte computeren for at de seneste ændringer træder i kraft.

Du kan nu åbne Group Policy Editor fra Kør-kommandoen som diskuteret tidligere, uden at Windows smider nogen fejl ind.

Download Policy Plus – Et alternativ til Group Policy Editor

Hvis den tidligere metode ikke virkede, eller hvis Group Policy Editor-grænsefladen ikke var personligt brugervenlig, er der en masse forskellige tredjepartsapps, der kan udføre det samme job. Vi anbefaler at bruge Policy Plus; en gratis og open source-applikation.

For at downloade Policy Plus skal du gå til github.com/Fleex255/PolicyPlus. Rul til bunden og klik på 'Download den seneste build' under 'Download' sektionen.

Derefter skal du navigere til mappen, hvor den downloadede fil er gemt, og dobbeltklikke på den.

Vinduet 'Windows beskyttede din pc' åbnes og angiver risikoen for at køre appen. Klik på 'Mere info' under advarslen for at fortsætte.

Klik derefter på 'Kør alligevel' for at starte appen. Klik også på 'Ja' på UAC-prompten, der vises næste gang.

'Policy Plus'-konsollen vil nu starte. Det ligner 'Group Policy Editor' med hensyn til grænsefladen, men der er en synligt bedre organisation i venstre navigationspanel. Dette gør det en smule nemmere at arbejde med det. At blive fortrolig med konsollen og forstå placeringen af ​​hver politik vil tage Policy Plus en time eller to.

Med disse to metoder kan du nemt installere og få adgang til Group Policy Editor eller Group Policies på din Windows 11 Home-udgave. Så næste gang nogen beder dig om at skifte til Pro- eller Enterprise-udgaven bare for at få adgang til Group Policy Editor, send dem denne artikel.