Sådan rettes lysstyrketaster, der ikke virker i Ubuntu

Linux-distributioner som Ubuntu har altid stået over for problemet med kompatibilitet med forskellige enheder. Selvom de fleste af disse problemer på det seneste er blevet rettet i nyere udgivelser, eksisterer de stadig i ældre versioner til bestemte typer enheder.

Et sådant problem, som mange Ubuntu-brugere står over for, er det med ikke-fungerende "Brightness Control"-taster på tastaturet.

For at rette lysstyrketaster i Ubuntu, følg instruktionerne nedenfor:

Åben /etc/default/grub i begge vim eller en redaktør efter eget valg.

sudo vim /etc/default/grub

Variablen GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT er den, vi skal ændre. Skift det på følgende måde:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="stille splash acpi_backlight=leverandør acpi_osi=linux"

Gem filen. Hvis du brugte vim, skal du trykke på Flugt for at gå til vim-kommandotilstanden, og skriv derefter :wq for at gemme filen og afslutte vim.

ACPI er en strømgrænsefladestyringsstandard, som er implementeret i operativsystemkerner. Som standard bruger Linux-kernen en indbygget driver til tastaturtaster, som ofte ikke er kompatibel med nogle tastaturer.

Derfor specificerer vi muligheden acpi_backlight=leverandør som fortæller kernen at have forrang for leverandørdriver over kernedriver. Muligheden acpi_osi=linux fortæller kernen at aktivere indbyggede ACPI-løsninger for Linux-drivere; hvilket kan være tilfældet, hvis enhedsdriveren har problemer med Linux-arkitektur.

Løb endelig update-grub for at ændringen kan finde sted.

sudo update-grub

Herefter skulle lysstyrketasterne begynde at virke.