Sådan sletter du filer på Windows 11

Alt hvad du skal vide om at slette filer, gendanne dem og tømme papirkurven på Windows 11.

Windows 11 er den seneste iteration fra Microsoft, der kan prale af en brugervenlig grænseflade. Der kan være delte meninger om, hvorvidt det er tilfældet, men én ting, vi alle er enige om, er, at der har været et væld af ændringer. Fra proceslinjen, handlingscenteret, indstillinger til File Explorer, alt ser friskt og livligt ud.

En af de ændringer, du måske har bemærket, er den fornyede kontekstmenu. Højreklik på en fil viser ikke den samme kontekstmenu, som vi var vant til i alle disse år. Selvom det er blevet ændret, er de forskellige relevante muligheder stadig tilbage, nogle i form af fliser, mens andre i form af ikoner.

Hvis du planlægger at slette en fil eller mappe, kan indstillingen stadig tilgås med samme lethed, men trinene er lidt anderledes. Imidlertid DEL nøglen fungerer stadig som en charme.

Sletning af en fil ved hjælp af Slet-ikonet i kontekstmenuen

Når du højreklikker på en fil, dukker en ny overskuelig kontekstmenu op med langt mindre muligheder. Hvis du ikke kan finde muligheden 'Slet', kan du gøre det her.

For at slette en fil skal du højreklikke på den og derefter vælge 'Slet'-ikonet øverst eller nederst i kontekstmenuen. Ikonet ligner en skraldespand og placeres sammen med dem for Klip, Kopier, Omdøb og Del.

Klik på 'Ja', hvis en bekræftelsesboks dukker op.

Bemærk: En bekræftelsesboks dukker kun op, hvis den er blevet konfigureret i 'Papirkurv'-egenskaberne.

Slet en fil fra File Explorer-kommandolinjen

Når du starter File Explorer, vil du bemærke kommandolinjen øverst. Det er en hurtig måde at få adgang til nogle af de grundlæggende værktøjer, herunder 'Slet'-ikonet.

For at slette en fil, vælg den og klik derefter på 'Slet'-ikonet på kommandolinjen.

Slet en fil fra den gamle kontekstmenu

Efter flere års arbejde på den gamle kontekstmenu forventer vi ikke, at du stifter bekendtskab med den nye med det samme, og det gør Microsoft heller ikke. Derfor har de ikke helt gjort op med den gamle kontekstmenu, og den kan stadig tilgås. Sådan gør du det.

For at slette en fil skal du højreklikke på den for at starte kontekstmenuen og derefter vælge 'Vis flere muligheder' for at få adgang til den gamle kontekstmenu. Alternativt kan du vælge filen og trykke på SHIFT + F10 og den gamle kontekstmenu vises.

Klik derefter på 'Slet' for at slette filen.

Slet en fil ved hjælp af tastaturgenvej

Du kan også slette filer og mapper på Windows 11 ved at vælge dem og trykke på DEL tasten på tastaturet. Når du trykker på den, flyttes filen til papirkurven.

For permanent at slette en fil i Windows 11, vælg den fil, du vil slette i Stifinder, og tryk derefter på SHIFT + DEL tastaturgenvej. Når bekræftelsesboksen dukker op, skal du klikke på 'Ja' for at bekræfte sletningen af ​​filen. En fil slettet på denne måde vil ikke blive fundet i papirkurven.

Det er alt, hvad der er for at slette filer på Windows 11.

Gendan slettede filer

Hvis du har slettet en fil ved en fejl, kan du gendanne den fra papirkurven. Du bør dog hurtigt gendanne det, da papirkurven begynder at rydde op i gamle filer, når der er lavt lagerplads. Du kan enten gendanne en bestemt fil, en masse af dem eller alle dem, der er gemt i papirkurven på én gang.

For at gendanne en bestemt fil, start 'papirkurven' enten fra skrivebordsikonet eller 'Startmenu', højreklik på filen og vælg 'Gendan' fra kontekstmenuen.

For at gendanne nogle få filer, hold CTRL tast, klik på alle de filer, du vil gendanne, og klik derefter på 'Gendan de valgte elementer' i øverste højre hjørne.

For at gendanne alle filerne i papirkurven, skal du blot klikke på 'Gendan alle elementer' i øverste højre hjørne. Klik på 'Ja' i bekræftelsesboksen, der dukker op.

Tøm papirkurven for permanent at slette filer

De filer, du sletter, lander i 'papirkurven' og fortsætter med at optage plads på harddisken. Hvis du ikke vil have dem på din computer, kan du tømme papirkurven og rydde lidt plads.

For at tømme papirkurven skal du klikke på 'Tøm papirkurven' i kommandolinjen øverst.

Klik derefter på 'Ja' i bekræftelsesboksen, der dukker op.

Du ved nu alt, hvad der er om at slette filer og mapper, gendanne dem og tømme papirkurven på Windows 11.