Sådan fastgøres filer og mapper til startmenuen i Windows 11

Få hurtigt adgang til dine mest brugte genveje og mapper ved blot at fastgøre elementerne til menuen Start.

Microsoft har fornyet Start-menuen på Windows 11. Den ser slank ud, har forbedret grafik og tillader nem navigation. Du kan fastgøre apps, filer og mapper, som du ofte har adgang til, til Startmenuen og få dem kun et par klik væk. Dette sparer en masse tid, som ellers ville blive brugt på at navigere gennem systemet for at finde filen hver gang.

Lad os se, hvordan du kan fastgøre filer og mapper til startmenuen og de andre tilpasninger, der er tilgængelige på Windows 11.

Fastgør filer eller mapper til startmenuen

Du kan fastgøre både filer og mapper til startmenuen, og processen er ret enkel. Når de er fastgjort, kan du nemt få adgang til dem. Fastgør dog ikke hvert element til startmenuen. Gå hellere med dem, du ofte bruger, for at holde den fastgjorte sektion relevant og overskuelig.

Bemærk: For filer kan du kun fastgøre eksekverbare filer eller genveje til eksekverbare filer i sektionen Startmenu 'Pinned'.

For at fastgøre en mappe skal du navigere til dens placering på systemet, højreklikke på den og vælge 'Fastgør til start' fra kontekstmenuen.

Du kan på samme måde også fastgøre en '.exe'-fil til 'Startmenuen'. Bare højreklik på filen og vælg 'Fastgør til start' fra kontekstmenuen.

Du kan også fastgøre drev til Start-menuen på Windows 11. Først skal du højreklikke på det drev, du ønsker at fastgøre, og vælge 'Pin to Start' fra menuen.

Adgang til filer eller mappe fastgjort til startmenuen

Når du har fastgjort en fil eller mappe til startmenuen, er det på tide, at du ved, hvordan du får adgang til den. Du kan få adgang til startmenuen ved enten at klikke på dens ikon i proceslinjen eller trykke på WINDOWS-tasten.

I startmenuen er de fastgjorte elementer opført under afsnittet "Fastgjort". Den viser 18 elementer pr. side. For at se alle fastgjorte elementer skal du navigere til næste side. For at gå til næste side skal du holde markøren over de små cirkler til højre. Disse cirkler symboliserer individuelle sider og kan bruges til at navigere. Når du har markøren over disse cirkler, vises ikonet 'Næste side', som ligner en nedadvendt pil. Klik på den for at gå til næste side.

Når du fastgør et element til startmenuen, vises det nederst i sektionen Fastgjort. Du kan se, mappen, som vi fastgjorde tidligere, er blevet tilføjet til den sidste række.

Men mange vil gerne have varen øverst i den fastgjorte sektion for hurtig og nem adgang. For at flytte et fastgjort element til toppen i startmenuen skal du højreklikke på det og vælge 'Flyt til toppen' fra kontekstmenuen.

Elementet vil nu blive vist først i sektionen 'Pinned', og du kan hurtigt få adgang til det.

Omarranger fil eller mapper fastgjort til startmenuen

Mens det tidligere afsnit beskriver, hvordan man flytter et fastgjort element lige til toppen, hvad nu hvis du vil placere det et andet sted? Til det kan du altid omarrangere og have specifikke varer på den ønskede position.

For at omarrangere en fil eller mappe skal du holde og trække det ønskede element til den ønskede position.

Når du har flyttet den til den ønskede position, slipper du klikket. De andre fastgjorte elementer vil blive omarrangeret i overensstemmelse hermed.

Du kan også flytte et element til næste side i den fastgjorte sektion. Træk elementet til bunden af ​​den fastgjorte sektion, og når den næste side vises, skal du placere elementet og slippe klikket.

Fjern filer eller mapper, der er fastgjort til startmenuen

Fjernelse af de fastgjorte elementer fra startmenuen er afgørende for at sikre et rent og overskueligt rum. Det er lige så nemt at fjerne en fil eller mappe som at fastgøre en.

For at fjerne en fil eller mappe skal du starte menuen Start ved at klikke på dens ikon på proceslinjen eller trykke på WINDOWS-tasten. Find derefter det fastgjorte element, du vil fjerne, højreklik på det og vælg 'Unpin from Start'.

Elementet vil nu blive fjernet fra startmenuen.

Tilpasning af startmenuen

Udover at fastgøre filer og mapper til startmenuen, kan du tilpasse og indstille, hvilke elementer der skal vises i startmenuen. Dette fungerer godt, hvis du vil have en raffineret startmenu med kun de relevante ikoner og apps og også frigøre plads.

For at kontrollere de forskellige tilgængelige muligheder, søg efter 'Indstillinger' i 'Startmenu' og klik på det relevante søgeresultat for at starte appen. Du kan også bruge WINDOWS + I tastaturgenvejen.

I Indstillinger skal du vælge indstillingen 'Personalisering' fra venstre og derefter rulle ned og klikke på 'Start' til højre.

Du finder fire muligheder i 'Start Menu'-tilpasningsindstillingerne. Klik på knappen ved siden af ​​muligheden for at aktivere den.

  • Vis nyligt tilføjede apps: Aktivering af denne mulighed vil vise de nyligt tilføjede apps i startmenuen.
  • Vis mest brugte app: Aktivering af denne mulighed vil vise de apps, du ofte bruger, i Start-menuen.
  • Vis nyligt åbnede elementer i Start, Jump Lists og File Explorer: Aktivering af denne funktion vil vise de nyligt åbnede elementer, både filer og mapper i Startmenuen, Jump List og navigationsruden i File Explorer.
  • Mapper: Denne mulighed giver dig mulighed for at tilføje et defineret sæt elementer til startmenuen lige ved siden af ​​'Power'-knappen.

Mens de første tre muligheder er blevet beskrevet i detaljer, lad os se, hvad den fjerde har at tilbyde. Klik på muligheden for at se de forskellige mapper, der kan tilføjes til Startmenuen.

Du vil nu finde forskellige mapper listet på skærmen. Aktiver til/fra-knappen ud for dem, du vil tilføje til startmenuen.

De mapper, du tilføjede, vises ved siden af ​​'Power'-knappen på startmenuen for nem adgang.

For at fjerne disse mapper skal du deaktivere til/fra-knappen for den, du vil fjerne i Indstillinger.

Du ved nu, hvordan du fastgør, frigør og omarrangerer filer og mapper i startmenuen. Også muligheden for at tilføje mapper til bunden vil helt sikkert forbedre tilgængeligheden. Tilpas nu Startmenuen som ønsket, og gør arbejdet nemmere end nogensinde.