Sådan aktiverer du Slet filbekræftelsesdialog i Windows 11

Undgå at slette en fil ved et uheld på din pc ved at aktivere bekræftelsesdialogboksen for sletning af filer i Windows 11.

I Windows 11, når du sletter noget fra din computer, kan der ske to ting. Hvis filstørrelsen er under papirkurvens kapacitet, flyttes den dertil. Ellers skal du permanent slette filen fra din hukommelse. Hvis den går i papirkurven, har du mulighed for at gendanne filen i fremtiden.

'Slet filbekræftelsesdialogen' er en funktion, der ganske enkelt betyder, at når du sletter noget, vises en dialogboks for at bekræfte, at du vil slette filen. Dette system er til stede for at forhindre, at du ved et uheld sletter en fil eller et program permanent fra din computer. Selvom denne funktion som standard er slået fra i de nyeste versioner af Windows.

Aktiver dialogboksen Slet bekræftelse fra papirkurvsegenskaber

Denne proces er grundlæggende, hvordan den lyder. Først skal du højreklikke på papirkurvsikonet på dit skrivebord og derefter vælge

Derefter vil et vindue komme op mærket som 'Recycle Bin Properties'. Derfra skal du markere feltet, der siger 'Vis dialogboks til bekræftelse af sletning', og klik derefter på 'OK'.

Hvis du nu prøver at slette en fil på din computer, vil du blive præsenteret for et vindue, der spørger, om du er sikker på at slette den fil.

Aktiver Slet fil bekræftelsesdialog ved hjælp af Registreringseditor

Du kan også bruge registreringseditoren til at tvinge bekræftelse af Slet fil til.

For at åbne registreringseditoren skal du åbne vinduet Kør ved at trykke på Windows+r på dit tastatur. Skriv derefter 'regedit' inde i kommandolinjen og tryk på Enter.

I vinduet Registreringseditor skal du kopiere og indsætte følgende tekst i adresselinjen og trykke på Enter. Det vil tage dig til en bestemt filsti, hvor du skal oprette en ny registreringsdatabase.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Derefter skal du højreklikke på 'Explorer' under Politikker og derefter vælge 'Ny' og derefter vælge 'DWORD (32-bit) Value'.

Omdøb den nyoprettede registreringsdatabase til 'ConfirmFileDelete'.

Dobbeltklik nu på ConfirmFileDelete registreringsdatabasen, og et lille vindue vises. Derfra skal du indstille 'Værdidata' til 1 og klikke på 'OK', og det er gjort. Du har aktiveret dialogboksen Slet filbekræftelse i Windows 11.

Aktiver dialogboksen for bekræftelse af slet fil via Group Policy Editor

Ligesom registreringseditoren kan dialogboksen Slet fil-bekræftelse aktiveres via Group Policy Editor. Processen er også næsten ens i naturen. Start med at søge efter 'Group Policy Editor' i Windows-søgning, og vælg 'Rediger gruppepolitik'.

I vinduet Local Group Policy Editor, under 'Brugerkonfiguration', skal du dobbeltklikke på 'Administrativ skabelon'.

Vælg derefter 'Windows-komponenter' og vælg derefter 'File Explorer'.

Når du har valgt File Explorer, vil du se 'Vis bekræftelsesdialog ved sletning af filer' 'Vis bekræftelsesdialog ved sletning af filer'.

Dobbeltklik nu på 'Vis bekræftelsesdialog ved sletning af filer'-politikken, og når et nyt vindue dukker op, skal du vælge 'Aktiveret' i øverste venstre hjørne af vinduet og derefter vælge 'OK'.