Sådan installeres Flatpaks på Ubuntu 20.04

Lær, hvordan du installerer og bruger Flatpak-pakkehåndtering på Ubuntu

Det har aldrig været nemmere at installere en applikation på Linux, takket være platform-agnostiske pakkeadministratorer som Snap og Flatpak. Disse værktøjer har gjort det muligt at bygge en enkelt pakke, der kan installeres på forskellige Linux-distributioner.

Flatpak er et pakkestyrings- og softwareimplementeringsværktøj skabt for at gøre distributionen af ​​desktopapplikationer på Linux lettere. Hvis du har brugt Ubuntu i et stykke tid nu, skal du helt sikkert have brugt eller hørt om Snaps. Flatpak ligner Snap, på en måde er begge pakkehåndteringsværktøjer, der er distributionsuafhængige.

Så i denne artikel skal vi installere Flatpak og tilføje Flathub-repo, så vi kan søge og installere Flatpak-applikationer på Ubuntu 20.04.

Installerer Flatpak

Flatpak understøtter officielt over 24 Linux-distributioner, som inkluderer Ubuntu. Flatpak er tilgængelig i Ubuntu 20.04 repo, så for at installere flatpak kør:

sudo apt installer flatpak

Derefter kan vi installere software flatpak plugin, som gør det muligt at installere apps uden kommandolinje, gennem Gnome Software. For at installere software flatpak plugin skal du køre:

sudo apt installere gnome-software-plugin-flatpak

Efter installation af flatpak og software plugin, kan du bruge flatpak kommando eller Gnome-software for at installere apps via flatpak. Men før vi kan begynde at installere applikationer, skal vi tilføje et flatpak-lager.

Tilføjelse af Flathub Repository

Da Ubuntu ikke har et flatpak-lager installeret, bliver vi nødt til at tilføje et eksternt lager. Flathub er det mest populære flatpak-applikationsdepot. For at tilføje flathub-lager skal du blot køre:

flatpak remote-add --hvis-ikke-eksisterer flathub //flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Efter at have tilføjet flathub-depotet, skal du genstarte din session, så du kan søge efter flatpaks. For at gøre det skal du logge ud fra din brugerkonto og logge på igen. Vi er nu klar til at installere flatpak-applikationer på vores Ubuntu 20.04-system.

Installer Flatpak Apps

Du kan nu installere apps fra flatpak ved at bruge flatpak kommando. Brug flatpak søgning kommando efterfulgt af programnøgleordet for at søge efter en app.

flatpak søg "søgeord"

Erstat nøgleordet med det program, du vil søge efter. Flatpak vil ikke kun søge efter navne, det vil også lede efter matchende søgeord i applikationsbeskrivelsen. For for eksempel at søge 'lollypop' en musikafspiller gennem flatpak, kan vi køre:

flatpak søg lollypop

Output af flatpak Søg indstillingen vil inkludere navnet på applikationen, beskrivelse, applikations-id, version, filial og fjernbetjeninger.

Dernæst, for at installere applikationen ved hjælp af flatpak, skal du bruge flatpak installation kommando efterfulgt af programpakkens navn eller program-id. Så for at installere lollypop ved hjælp af flatpak skal vi køre:

flatpak installer lollypop

Flatpak vil lede efter lollypop i tilgængelige flatpak-lagre og bede om tilladelse til at installere applikationen og dens påkrævede runtime. Trykke y og tryk på enter for at blive bedt om at fortsætte med installationen.

Derudover vil vi gerne påpege, at når du installerer flatpak-applikationen for første gang, skal flatpak downloade yderligere påkrævet runtime. Dette kan tage noget tid, da de nødvendige pakker kan være ret store.

Snart vil flatpak-applikationen blive installeret på dit Ubuntu 20.04-system.

For at opsummere har vi set på, hvordan man installerer flatpak-pakkehåndtering, tilføjet flathub-lager til flatpak og installeret en applikation vha. flatpak kommando på en Ubuntu 20.04-maskine.