Sådan bruger du Google Meet i Gmail på iPhone, iPad og Android-enheder

Du kan nu også være vært for og deltage i møder med din foretrukne mail-app

Google udvider brugernes tilgængelighed til sin videokonferenceapp Google Meet. Fra at gøre det gratis for alle brugere (ikke-G Suite-brugere kunne tidligere ikke bruge appen) til at føje Google Meet til Gmail, Google er opsat på at gøre det nemmere og nemmere for brugere at få adgang til platformen, da verden er i en alvorlig situation har brug for lige nu.

Det er nogle uger siden, at Google Meet-support kom til Gmail til nettet, og nu bringer Google det også til sine iOS- og Android-apps. Det betyder, at iPhone-, iPad- og Android-smartphonebrugere vil være i stand til at starte og deltage i møder på Google Meet direkte fra deres Gmail-app. Funktionen er ikke tilgængelig i øjeblikket, men vil blive udrullet i løbet af de næste uger.

Ifølge Google vil den lanceres i begyndelsen af ​​juli 2020 for G Suite-brugere. Ah, det er rigtigt! Der er en lille hake. Meet-fanen i Gmail-appen udrulles først kun for G Suite-brugere og ikke gratisbrugere.

Forudsætninger for at bruge Google Meet i Gmail

Du behøver ikke at installere softwareopdateringer, for at funktionen vises på din konto, da de fleste nye funktioner automatisk vises på brugernes konti. Men G Suite-brugere skal have Meet-tjenesten slået til, for at den vises i Gmail-appen, når funktionen udrulles.

For G Suite for Education-brugere vises funktionen kun på deres konto, hvis de har mulighed for at oprette Meet-videomøder aktiveret for deres konto. Ellers vil de kun kunne bruge Google Meet med Meet-mobilappen.

Sådan bruger du Google Meet i Gmail

Gmail vil have en dedikeret 'Meet'-fane, som du kan bruge til at starte eller deltage i møder i Google Meet. Som standard vil fanen Meet være aktiveret for alle konti, så der kræves ingen ekstra indsats på den front.

Mød-fanen vil have mulighed for at starte et nyt møde eller deltage i et møde med en kode. Alle dine møder, der er planlagt i Google Kalender, vil også blive vist, så du kan deltage i dem fra Gmail-appen med et enkelt tryk.

For at starte et nyt møde eller planlægge et møde i kalenderen fra Gmail-appen skal du klikke på knappen 'Nyt møde'.

For at deltage i et møde, der er delt med dig, skal du trykke på knappen 'Deltag med en kode' og indtaste mødekoden.

Det vil være meget nemt at bruge Google Meet i Gmail, men ved, at det ikke vil påvirke Meet-appen på nogen måde. Hvis du klikker på et link i Meet-appen, omdirigerer det dig ikke til Gmail-appen.

Det vil være nyttigt i tilfælde, hvor du allerede har Gmail-appen åben og ikke ønsker at skifte apps for at starte eller deltage i et møde i Google Meet. Brugere kan endda deaktivere Meet-funktionaliteten i Gmail, hvis de vil.