Sådan bruger du Windows 10 tidslinjefunktion

Windows tidslinjefunktion tjener det formål at minde brugerne om, hvad de søgte tidligere. Funktionen sporer de billeder, videoer, dokumenter eller andet, du gennemser på din pc og opretter en tidslinje, der inkorporerer alle filerne.

Hvis du er opmærksom på din internets browsinghistorik, så vil du forstå konceptet bedre. Det er mere som din pc's browserhistorik, der lader dig åbne enhver nyligt brugt (dage, uger, måneder) fil hurtigt. Du skal vælge den tidligere brugte fil fra tidslinjesamlingen.

Denne tidslinjefunktion rullede ud med Windows 10's april 2018-opdatering og er ret værdsat af brugerne.

Hvis du er en Windows 10-bruger og endnu ikke har brugt tidslinjefunktionen, er her en trin-for-trin guide til at bruge denne spændende funktion korrekt.

Sådan åbner du Windows 10 Tidslinje

  1. Klik på Opgavevisning ikonet placeret til højre for Cortana søgefelt.

    Bemærk: Hvis du ikke kan se indstillingen Opgavevisning på det nævnte sted, så er der en chance for, at du tidligere har deaktiveret indstillingen. For at genaktivere indstillingen skal du højreklikke på proceslinjen » Klik på "Vis opgavevisningsknap."

  2. Nu vises tidslinjen på skærmen. Rul gennem det for at se, hvordan Windows har holdt styr på de ting, du laver på din pc.

Bemærk: Hvis tidslinjen viser følgende meddelelse "Brug din pc mere til at se dine aktiviteter her" selv når du bruger din pc nok, så står tidslinjen sandsynligvis over for nogle problemer. Følg linket nedenfor for at rette det.

Windows tidslinje virker ikke? Sådan løser du det

Hvordan bruger man tidslinjen på Windows 10?

Du kan bruge tidslinjen på flere måder. Lad os se på nogle af dens bedste anvendelser.

Tjek de datospecifikke aktiviteter

For at kontrollere en bestemt handling udført på en bestemt dato skal du klikke på cirklen på Skyder til højre og indstil det til dit foretrukne tidspunkt.

Søgeaktiviteter og topaktiviteter

For at søge efter en aktivitet skal du klikke på Søg ikon placeret i det øverste højre område af skærmen og skriv navnet på aktiviteten.

For kun at se topaktiviteter, klik på "Se kun topaktiviteter” mulighed placeret øverst til venstre på skærmen, lige ved siden af ​​dato og klokkeslæt.

Fjern aktiviteterne

For at fjerne en aktivitet skal du højreklikke på aktivitetsminiaturebilledet og vælge Fjerne mulighed. Dette sletter kun aktiviteten fra tidslinjen, ikke filen fra systemet.

Synkroniser flere enheder

Hvis du vil bruge tidslinjen på andre enheder, kan du også gøre det ved at aktivere synkroniseringsindstillingen først.

Åben Indstillinger » Privatliv » Aktivitetshistorik, og aktiver Lad Windows synkronisere mine aktiviteter fra denne pc til skyen mulighed.

Nu kan du bruge tidslinjen i en anden enhed ved at logge på med den samme Microsoft-konto.

Tilpasning af tidslinjen

Åbn for at tilpasse tidslinjen Indstillinger » System » Multitasking, og aktiver Vis forslag lejlighedsvis på tidslinjen skifte.

Deaktivering af tidslinjefunktionen

Du kan også deaktivere tidslinjefunktionen. For at gøre det skal du åbne Indstillinger » Privatliv » Aktivitetshistorik, fjern markeringen i Lad Windows samle mine aktiviteter fra denne pc mulighed.

Det er alt. Nyd at gennemse din pc-aktivitet ved hjælp af Windows 10-tidslinjefunktionen.