Sådan aktiveres SSH på Ubuntu 20.04

Få sikker adgang til din Ubuntu-maskine hvor som helst

Secure Shell, eller kort sagt SSH, er en fjernforbindelsesprotokol. Det er beregnet til at etablere sikre forbindelser til en fjerncomputer. Den bruger avancerede kryptografiske algoritmer, f.eks. RSA., for at kryptere data, i modsætning til dets forgænger telnet, som sender pakker med data indeholdende almindelig tekst, som kan omfatte adgangskoder og kompromittere sikkerheden. SSH er også tilgængelig til Linux, Windows og de fleste andre populære operativsystemer.

Open SSH er en gratis og open source-implementering af SSH-protokollen i Ubuntu og andre Linux-distributioner. I denne vejledning vil vi se, hvordan du bruger Open SSH til at aktivere SSH i Ubuntu 20.04.

Åben SSH-server og klient er begge tilgængelige i standard Ubuntu 18.04-lager i samme pakke. For at installere Open SSH, kør følgende kommando i din terminal:

sudo apt installer ssh

Efter installationen, SSH-dæmonen ( sshd ) service, som bruges til at tillade fjernforbindelser fra andre computere, skal startes automatisk. For at kontrollere dens status, kør:

service sshd status

Her er, som vi kan se, tjenesten aktiv. Hvis den ikke er aktiv, start den med:

sudo service sshd start

Når tjenesten er startet, kan fjerncomputere oprette forbindelse til din computer ved hjælp af SSH.

For at oprette forbindelse til en fjerncomputer fra din computer skal du køre:

ssh @

Bemærk, at fjerncomputeren skal have SSH installeret og kørende, og den skal enten være offentligt tilgængelig eller tilgængelig fra dit lokale netværk.

Sørg for at tjekke manualsiden for SSH ( mand ssh ) for mere information.