Sådan søger du efter faner i Chrome på Windows 10, Mac og Linux

Der er en måde at søge efter faner, uanset om du bruger en Chromebook eller et Windows-, Mac- eller Linux-system

Næsten alle af os har på et tidspunkt stirret på den uendelige afgrund, der er rodet af åbne faner i vores browsere. Uanset om du arbejder, studerer eller afslappet surfer på internettet, kan antallet af åbne faner blive ved med at hobe sig nogle gange til det punkt, hvor du bliver overvældet bare ved tanken om at finde den rigtige fane.

Hvis du nogensinde først har fundet den rigtige fane efter flere forsøg og fejl, ved du, hvad vi taler om. Og du har ønsket dig mere kontrol over dine browservaner utallige gange. Men med funktionen til at søge faner, behøver du ikke. Hvis du er en Chrome-bruger, er du heldig. Med disse eksperimentelle funktioner kan du søge og skifte mellem dine faner som en professionel.

Bruger Chromes nye fanesøgningsfunktion

Chrome har en ny fanesøgningsfunktion, som tilføjer en elegant ny knap til din browsers faneområde. Denne knap giver dig mulighed for at søge og springe til enhver åben fane i din browser på et par sekunder.

Hvis du undrer dig over, hvordan det undslap din meddelelse, er det fordi funktionen endnu ikke er officielt tilgængelig andre steder end Chrome OS. Det har været tilgængeligt i nogen tid nu på Chrome OS beta som en indbygget funktion, hvor Google havde testet det. Hvorvidt eller hvornår det kommer til at komme til et andet OS, er der ingen nyheder endnu. Forhåbentlig, nu hvor det bliver frigivet i den stabile version af Chrome OS, vil det snart også komme officielt til andre OS.

For at få det på din Chromebook, alt du skal gøre er at opdatere til Chrome OS 87, når det ruller ud til dig. Udrulningen er lige begyndt og kan tage noget tid at nå dig.

Nu kan du med et simpelt trick få den samme funktion i Google Chrome til Windows lige nu. Det vil fungere nøjagtigt som den officielle funktion til Chromebook. For andre operativsystemer er dette ikke noget for dig. Spring til næste afsnit i denne vejledning for at få en søgefunktion til Chrome-browseren i dit Mac- eller Linux-system.

For at aktivere fanefunktionen Søg i Chrome til Windows skal du gå til Chrome-genvejen på dit skrivebord og højreklikke på ikonet. Vælg derefter 'Egenskaber' fra højrekliksmenuen.

Dette billede har en tom alt-attribut; dens filnavn er allthings.how-how-to-search-tabs-in-chrome-image-3.png

Du kan også gå til Chrome-ikonet på proceslinjen og højreklikke på det. Højreklik derefter på indstillingen 'Google Chrome' og vælg 'Egenskaber' fra kontekstmenuen, der vises.

Bemærk: Chrome-ikonet, som du vælger at åbne Egenskaber, bestemmer, hvilken forekomst af Chrome, der har funktionen. Det vil sige, at hvis du åbner Egenskaber fra genvejsikonet på skrivebordet, vil Chrome kun have fanesøgningsfunktionen, når du kører Chrome ved hjælp af det genvejsikon. Og det samme gælder ikonet på proceslinjen.

Når dialogboksen for Egenskaber åbnes, skal du gå til feltet 'Mål'.

Tilføj derefter følgende nøgleord i slutningen af ​​den aktuelle streng, efter du har indtastet et mellemrum.

--enable-features=TabSøg

Så den sidste linje i Target-feltet ville se sådan ud:

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" –enable-features=TabSearch

Klik på knappen 'Anvend' og luk vinduet Egenskaber.

Luk nu alle Chrome-vinduer, hvis de er åbne, og åbn Chrome igen. Du vil nu se en ny knap ved siden af ​​knappen "Ny fane" (+ ikon) på fanelinjen. Denne knap med den nedadgående pil er den nye faneknap Søg.

Når du har flere faner åbne, skal du klikke på knappen på fanelinjen eller bruge tastaturgenvejen 'Ctrl + Shift + A' for at åbne søgemenuen. Den har en tekstboks, hvor du kan indtaste det søgeord, der vises i URL'en eller titlen på den fane, du søger efter.

Chrome filtrerer fanerne samtidig med, at brugeren indtaster søgeordet. Klik på søgeresultatet for at skifte til denne fane.

Den viser også de 5 seneste åbne faner, som du hurtigt kan få adgang til. Klik på en af ​​mulighederne for at skifte til den fane. Hvis du svæver på en indstilling, vil det også afsløre et 'x' i højre side. Klik på den for at lukke fanen direkte fra fanemenuen Søg.

Knappen Søg faneblad er en effektiv måde at søge efter åbne faner på. Den søger efter alle faner, selvom de er åbne i flere vinduer. Men det inkluderer ikke nogen faner, der er åbne i inkognitotilstand.

Fanesøgning er endnu en eksperimentel funktion, og der er ingen ord om, hvorvidt den nogensinde vil blive officielt en del af Chrome-browseren på Windows eller et hvilket som helst andet operativsystem som en indbygget funktion. Vi tror kun tiden vil vise.

Brug Omnibox Tab Switch Flag til Mac og Linux

Faneknappen Søg er en enkel og elegant måde at søge efter og skifte mellem faner på. Men det er desværre ikke tilgængeligt for alle OS-brugere. Selv for Windows-brugere kræver det tilføjelse af visse parametre til Chromes egenskaber, og ikke alle er måske komfortable med at gøre det.

'Omnibox skift til faneforslag' er et Chrome-flag, der tilføjer en Omnibox til din Chrome-browser på et hvilket som helst operativsystem, som du kan bruge til at søge gennem dine åbne faner.

Hvis du aldrig har brugt eller hørt om flag før, er de eksperimentelle funktioner i Chrome, som ikke er en del af standardbrowseroplevelsen. De er ikke aktiveret som standard, og mange af dem kommer måske aldrig til de offentlige versioner af Chrome. Flag kan også få Chrome til at gå ned eller miste data, og de er heller ikke testet for sikkerhed og privatliv. Så det er tilrådeligt at fortsætte med forsigtighed, før du bruger flag.

Gå til adresselinjen på din browser og skriv 'chrome://flags' og tryk på Enter-tasten. Siden for eksperimentelle funktioner i Chrome, også kaldet flag, åbnes. Læs advarslen på siden, og gå derefter til 'Søgefeltet', hvis du stadig vil fortsætte.

Skriv 'Omnibox-faneskiftforslag' i søgefeltet. Omnibox-skift til faneforslag vises i resultaterne. Rullemenuen ved siden af ​​vil vise indstillingen som 'Standard'.

Klik på den og vælg 'Aktiveret' fra rullemenuen.

Browseren viser meddelelsen om, at ændringerne træder i kraft, næste gang du genstarter Google Chrome. Nu kan du lade det være og fortsætte med at gøre, hvad du end var på Chrome. Og så næste gang du genstarter Chrome, vil du være i stand til at bruge omnifeltet til at søge efter faner. Eller du kan klikke på knappen 'Genstart' for at genstarte Chrome lige nu. Chrome gendanner din sidste session efter genstart.

Så snart du genstarter, begynder forslag til omnibox-faneskift at virke. For at teste det skal du åbne en ny fane, gå til adresselinjen og skrive et ord eller en sætning, der vises i URL'en eller titlen på den fane, du søger efter. Og under adresselinjen, sammen med andre resultater, viser Omnibox også faner, der er åbne med en 'Skift til denne fane'-knap ved siden af ​​dem. Klik på knappen, og du vil skifte til den fane.

Omnibox-fanebladsflaget viser alle fanerne i forslag, selvom de er åbne i flere vinduer. Men det springer alle åbne faner over i privat browsing-tilstand. Det er en pæn måde at søge efter faner på, i det mindste indtil Google beslutter at bringe søgefanefunktionen officielt til alle operativsystemer.

At have et væld af faner åbnet i din browser kan til tider føles som at drukne og påvirke din produktivitet ret frygteligt. Muligheden for at søge efter faner i Chrome vil være en livredder for mange.

Kategori: Web