Sådan tager du en hurtig note på iPad

Gem hurtigt alle vigtige oplysninger på din skærm med den nye Quick Note-funktion i iPadOS 15.

iPadOS 15 har en ny funktion, der gør livet lettere for iPad-brugere. Lad os introducere dig til Quick Notes. En udvidelse af den populære Notes-app, denne nye funktion lader dig oprette en note på enhver skærm eller app på iPad. Uden selv at skulle åbne Notes-appen, kan du skrive vigtige oplysninger ned lige der i den hurtige note.

Selvom Apple primært markedsfører funktionen til Apple Pencil-brugere, er den nyttig for både Apple Pencil-brugere og ikke-brugere. Du kan nemt få adgang til den hurtige note, selvom du har et eksternt Apple-tastatur.

Hvad er en hurtig note?

Quick Note er et lille notevindue, der åbner i et hjørne af din iPad-skærm. Dette vindue er lille nok til at det ikke overtager hele din skærm. Men du kan ændre størrelsen på den med et simpelt knib af dine fingre for at gøre den større eller mindre. Det kan dog ikke krympes end standardstørrelsen.

Du kan også flytte vinduet til et hvilket som helst hjørne af skærmen. Eller du kan også flytte den helt til side, hvor den forbliver som en synlig kant, klar til at blive tilkaldt efter sin herres vilje.

Alt andet fungerer meget som en normal note. Du kan skrive i hånden med din Apple-blyant eller skrive ved hjælp af dit tastatur. Den har alle de muligheder, som en note har, såsom tilføjelse af tjeklister, tegninger, fotos, tabeller eller andre formateringsmuligheder.

Men det har også en funktion, der er eksklusiv til hurtige noter: Du kan blot tilføje det link, du er på i øjeblikket (fra en browser eller nogle få apps) med et enkelt tryk. iPad vil også vise det Quick Note-miniaturebillede, du oprettede, når du tilføjer et link fra en app eller fremhæver tekst i Safari, når du besøger webstedet næste gang. Du kan genoptage, hvad du end var i gang med, fra Quick Note.

Det, der gør det endnu mere praktisk, er, at du kan se alle dine hurtige noter fra selve det flydende vindue med enkle venstre og højre swipes. Du kan også dele den direkte herfra. De hurtige noter, du opretter på din iPad, vil også være tilgængelige på din iPhone og Mac. Nu hvor vi ved, hvad det er, lad os komme til forretningen om, hvordan man bruger det.

Sådan opretter du en hurtig note på iPad

Der er et par måder, du kan få adgang til Quick Note på din iPad.

Den enkleste og mest fascinerende måde at oprette en hurtig note på er ved at stryge til venstre fra nederste højre hjørne af den højre del af skærmen ved at bruge enten din Apple-blyant eller din finger.

Hvis det virker for kompliceret at prøve at swipe, kan du også få adgang til det fra et mere velkendt sted - Kontrolcenteret. Men denne metode kræver en indledende opsætning fra din side, da du skal tilføje den til de kontroller, der er inkluderet i kontrolcentret. Åbn appen Indstillinger på din iPad og gå til indstillingen for 'Kontrolcenter'.

Sørg for, at du har til/fra-knappen for 'Adgang i apps' åben, ellers vil du ikke være i stand til at bruge denne metode til at oprette en hurtig note i en app. Rul derefter ned til 'Flere kontroller' og tryk på '+'-ikonet til venstre for 'Hurtig bemærkning'.

Nu, når du vil oprette en hurtig note, skal du stryge ned fra øverste højre hjørne for at få kontrolcentret ned. Tryk derefter på ikonet for Quick Note (notesblok med skriblerier i).

For brugere af eksterne Apple-tastaturer kan du også bruge tastaturgenvejen Globe-tast + Q til at oprette en hurtig note. Hvis du bruger et andet tastatur end Apples eksterne tastatur, kan du også bruge denne genvej, hvis dit tastatur har Globe-tasten.

Brug af hurtige noter på iPad

Når du har oprettet en hurtig note ved hjælp af en af ​​ovenstående metoder, er her nogle ting, du skal vide om at bruge den.

Vinduet med hurtige noter åbnes som standard i nederste højre hjørne af skærmen. For at flytte det et andet sted skal du trykke og holde på bjælken øverst i det flydende vindue og trække det et andet sted hen.

For at flytte den til side skal du trække noten til en af ​​sidekanterne af skærmen. En pil vil være synlig, hvor du parkerer den. Hold og træk noten ind på skærmen igen ved hjælp af pilen.

For at ændre størrelsen på vinduet skal du bruge to fingre og klemme udad for at øge størrelsen eller indad for at gøre det mindre.

Som standard åbnes den sidste hurtige note, når du opretter en hurtig note. For at starte en ny note skal du trykke på 'Ny note'-ikonet i øverste højre hjørne af vinduet. Tastaturbrugere kan bruge Command + N tastaturgenvejen til at starte en ny hurtig note.

Du kan ændre denne indstilling for at starte en ny note i stedet for at åbne den sidste hurtige note, når du opretter en hurtig note. Åbn appen Indstillinger og gå til 'Noter'.

Sluk derefter knappen for 'Genoptag sidste hurtige note'. Nu, når du opretter en hurtig note, åbner den altid en ny note som standard.

For at bruge andre funktioner i noter som tjeklister, fotos, tabeller osv. skal du gå til menuen over tastaturet og trykke på det tilsvarende ikon.

Tryk på 'Tilføj link', når du vil tilføje linket til den aktuelle side fra Safari eller en app til noten.

For at skifte til andre hurtige noter skal du stryge til venstre eller højre på en note. Alle hurtige noter, du har oprettet, kan tilgås ved at stryge til venstre eller højre på det flydende vindue.

For at dele eller slette en hurtig note skal du trykke på ikonet "Mere" (menuen med tre prikker) fra vinduet Hurtig note.

Alle dine hurtige noter er også tilgængelige i mappen ‘Quick Notes’ i Notes-appen. Du kan få adgang til det fra selve Notes-appen.

Eller tryk på ikonet 'Hurtige noter' fra det flydende vindue.

Du kan flytte en hurtig note til enhver anden mappe i din Notes-app. Men hvis du flytter det til en anden mappe, vil det ikke være en hurtig note længere. Så det vil ikke være tilgængeligt i vinduet Hurtige noter i apps.

Bemærk: Du kan kun låse en hurtig note, hvis du flytter den til en anden mappe.

Det er alt, hvad du behøver at vide om denne nyeste funktion i iPadOS 15. Forhåbentlig har du noteret dig (pun intended) og vil stryge til venstre, næste gang du vil notere noget ned i et snuptag på din iPad.