Sådan fjerner du Google Meet i Gmail-appen på iPhone og Android

Vil du ikke have fanen Meet i Gmail-appen? Sådan kan du deaktivere det

Google introducerede Meet-funktionerne i Gmail på nettet for et stykke tid tilbage, hvilket gjorde det nemmere for brugere at deltage i møder på Google Meet, da brugen er steget kraftigt de sidste par måneder. Webbrugere kan deltage i eller starte et møde direkte fra deres Gmail-konto uden at skulle gennemgå et ekstra trin. Nu bringer Google også Meet-funktioner i Gmail-mobilappen.

Google Meet i Gmail-appen

En dedikeret Meet-fane er på vej til Gmail-appen til både iOS- og Android-enheder. Hvad betyder det for Meet-appen? Ikke noget. Google Meet-mobilappen kommer ingen vegne. Det eneste formål med at introducere en Meet-fane i Gmail-appen er at forbedre tilgængeligheden.

Vi tjekker vores e-mails flere gange om dagen og modtager endda de fleste invitationslinks via e-mail. Mød-fanen i Gmail betyder, at du slipper for behovet for at skifte apps for at starte eller deltage i et møde, når du allerede bruger én app. Det er som at få det bedste fra begge verdener på et enkelt sted. Funktionen udrulles i de kommende uger for G Suite-brugere.

Hvad hvis jeg ikke vil mødes i Gmail?

Nogle mennesker kan lide deres minimalistiske grænseflade og vil måske ikke have denne invasion, når de har en separat app til formålet. Bare rolig, du behøver ikke bruge Google Meet i Gmail, hvis du ikke vil. Selvom fanen Meet i Gmail vil være automatisk tændt, når funktionen udrulles, kan du slå den fra i indstillingerne.

For at fjerne Google Meet fra Gmail, få adgang til dine kontoindstillinger i Gmail-appen og deaktiver "Vis Meet-fanen til videoopkald" for at skjule Meet-fanen fra appens hovedskærm.

Åbn først Gmail-appen og tryk på 'Menu'-ikonet i øverste venstre hjørne af skærmen (på søgelinjen).

Tryk derefter på 'Indstillinger' nederst i menuindstillingerne.

Vælg nu den 'konto', som du vil deaktivere Google Meet-fanen for i appen.

Til sidst, på din kontoindstillingsskærm, skal du finde sektionen "Mød" og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Vis Meet-fanen til videoopkald".

Gmail-appen viser ikke længere Google Meet-fanen i appen til din Google-konto.

De kommende uger vil se en ændring i Gmail-appen for både Android- og iOS-brugere. Men det behøver ikke at være en permanent ændring. Den truende tilføjelse af Google Meet til Gmail-appen er helt valgfri, og de brugere, der ikke ønsker det, kan nemt deaktivere den med et par tryk.