Sådan bruger du formelforslag i Google Sheets

Brug den nye funktion til formelforslag til automatisk at udfylde formler i Google Sheets ved at skrive tegnet "=" i cellen.

Google har introduceret en ny, smart ’formelforslag-funktion’ i Google Sheet, som gør det nemmere at arbejde med formler og funktioner og hjælper med at gøre dataanalyse hurtigere og nemmere. Den nye intelligente, indholdsbevidste forslagsfunktion vil foreslå dig formler og funktioner baseret på de data, du har indtastet i dit regneark.

Denne funktion er føjet til Google Sheets som standard, men du kan deaktivere den når som helst, du vil. For at bruge denne funktion skal du bare begynde at skrive en formel. Sheets viser dig en række forslag til funktioner og formler baseret på konteksten af ​​dine data. Lad os se, hvordan du bruger formelforslag i Google Sheets med et par eksempler.

Brug af intelligente formelforslag i Google Sheets

Google Sheets kan nu automatisk foreslå formler, ligesom funktionen til automatisk fuldførelse, der er tilgængelig i Google Docs. Når du begynder at skrive formlen ved at skrive "=" tegnet i cellen, vil der dukke op formelforslag, som kan inkorporeres i et regneark med et tryk på tabulatortasten eller ved at klikke på et af forslagene.

Formelforslagsfunktionen er trænet med maskinlæringsteknologi til at lave intelligente formelforslag baseret på de data, du har indtastet. Husk at denne funktion ikke virker med alle slags data, du har indtastet i dine regneark, den kan kun komme med forslag, hvis den forstår konteksten og mønsteret af dataene.

Eksempel 1: SUM et celleområde ved hjælp af intelligente forslag

Lad os antage, at du har nedenstående data i dit regneark, og du vil finde det samlede prisbeløb for alle frugterne. Til det ville du normalt bruge 'SUM'-funktionen til at summere værdierne i området B2:B10.

Men med den smarte forslagsfunktion behøver du ikke manuelt at indtaste hele formlen. Alt du skal gøre er at skrive '='-tegn i cellen (B11) under dataområdet, og derefter viser Google-arkene dig forslag.

Når du skriver '=' i celle B11, viser Google Sheets dig en liste over foreslåede formler og funktioner som vist nedenfor. Som du kan se, dukker to dataanalyseformler op i forslagene. Sørg også for at indtaste '='-tegnet i cellen nederst i intervallet eller ved siden af ​​referencen/området, du vil bruge til at beregne.

Nu vil du beregne den samlede pris, for det skal du bruge SUM-formlen.

For at vælge en foreslået formel skal du trykke på tabulatortasten på dit tastatur eller blot klikke på et af forslagene. En gang trykkede du på tabulatortasten, brug op- og pil ned-tasterne til at vælge et forslag, og tryk derefter på Enter for at indsætte formlen. Her vælger vi '=SUM(B2:B10)'.

Hvis du ikke vil have forslagene, skal du trykke på Esc-tasten eller klikke på 'X'-knappen på forslagsboksen.

Når du har valgt formlen fra forslagene, vil den blive indsat i cellen, men ikke udført. Nu kan du foretage ændringer i din formel, hvis du vil, som at ændre parametre, område osv. Tryk på Enter igen for at udføre den indsatte formel.

Dette vil udlæse resultatet og gå videre til næste celle.

Hvis du gerne vil arbejde uden disse smarte forslag, kan du deaktivere dem når som helst. Denne funktion kan deaktiveres ved at klikke på 'X'-ikonet i forslagsboksen, der vises, eller ved at trykke på F10. Alternativt kan du slå denne funktion fra ved at gå til menuen 'Værktøjer' og vælge 'Aktiver formelforslag' fra Indstillinger.

Eksempel 2: Vis maksimal værdi fra en række celler med intelligente forslag

I det forrige eksempel, siden vi indtastede et talinterval (salgsbeløb), antog Google Sheets nemt, at vi sandsynligvis ønskede den samlede sum eller gennemsnittet af tallene og foreslog automatisk begge formler. Men hvad nu hvis vi vil beregne nogle andre beregninger? Er det smart nok at foreslå andre formler end indlysende? Lad os prøve dette smarte forslag med et andet eksempel.

I eksemplet nedenfor har vi en liste over sælgere og deres salg i to kolonner. Nu vil vi finde ud af, hvad der er det højeste salg på listen. Lad os se, om vi kan gøre det med smarte formelforslag.

Lad os tilføje en etiket med navnet 'Maksimum' i bunden af ​​intervallet i celle A14 og se, om Google Sheets kan genkende etiketten og foreslå en formel i henhold til det, når vi begynder at skrive.

Når vi nu indtaster '='-tegnet i cellen ved siden af ​​etiketten, nederst i intervallet, er Sheets smart nok til at genkende etiketten og rækken af ​​tal og foreslår os ikke kun 'SUM' og 'AVERAGE' ' formler, men også 'MAX'-funktionen (som vi ønsker).

Tryk derefter på TAB-tasten for at vælge MAX()-formlen, og tryk på Enter for at acceptere den foreslåede formel.

Tryk derefter på Enter igen for at udføre formlen.

Nu fik vi det højeste salgsbeløb (maksimalt) fra listen.

Disse formelforslag kan hjælpe dig med at skrive formler præcist og analysere data meget hurtigere. Det hjælper os også med at undgå formelfejl, som vi ofte laver ved at stave syntaksen forkert, indtaste forkerte argumenter eller manglende komma eller parenteser. Denne funktion er virkelig nyttig for nye formelbrugere i Google Sheets, og den gør det nemmere for dem at arbejde med formler og funktioner.

Det er det.