Sådan fjerner du sange fra dit Spotify-bibliotek

Super nemme metoder til at fjerne elementer på dit Spotify-bibliotek.

De fleste af os, musikfanatikere, er skyldige i at hamstre musikgenstande i vores biblioteker. Vi hober os op på numre, albums og endda kunstnere, der tjener os godt og holder dem i den gode vilje, at de også ville fungere på samme måde i fremtiden - hvilket normalt er tilfældet.

Men at hamstre på fortiden ville tilstoppe pladsen til det, der kommer næste gang. I sådanne situationer ville det være vejen frem at rydde op i vores biblioteker. Vi glemmer ikke den musik, vi fjerner, vi giver kun plads til nye interesser.

På Spotify kan du nemt fjerne musik fra dit bibliotek uanset årsagerne. Læs videre for at vide hvordan.

Fjernelse af elementer fra dit bibliotek på Spotify Desktop App

Dit Spotify-bibliotek er sammensat af dine like playlister og album, og de podcasts, shows og kunstnere, du følger. Den måde, hvorpå afspilningslister og album, podcasts og kunstnere gemmes i dit bibliotek, er den samme. Derfor ville processen med at fjerne disse sæt elementer også være den samme.

Fjernelse af afspilningslister fra dit bibliotek

Dine afspilningslister er til enhver tid tilgængelige til venstre for din Spotify-skærm. Der er fire måder at fjerne dine afspilningslister fra dit bibliotek.

Metode 1. Start Spotify på dit skrivebord, og tryk med to fingre eller højreklik på en afspilningsliste til venstre. Vælg nu indstillingen 'Fjern fra dit bibliotek' i kontekstmenuen.

Metode 2. Hver afspilningsliste i dit bibliotek kan lide - det vil sige, at du direkte eller indirekte har klikket på 'Hjerte'-ikonet på den pågældende afspilningsliste for at gøre den grøn.

Klik for at åbne afspilningslisten fra venstre skærm i din Spotify-skrivebordsapp, og tryk på det nu grønne 'hjerte'-ikon for at gøre det til et kontureret hjerte.

Når det først bliver til et omridset hjerte, er din afspilningsliste ude af dit bibliotek.

Metode 3. Vælg den afspilningsliste, du vil fjerne fra dit bibliotek, i venstre margen, og klik derefter på ellipseikonet (tre vandrette prikker) under afspilningslistens legitimationsoplysninger til højre. Vælg nu 'Fjern fra dit bibliotek' fra menuen.

Metode 4. Klik på indstillingen 'Dit bibliotek' i venstre menu på skærmen. Klik derefter på fanen 'Playlister' til højre. Rul gennem dine afspilningslister, og tryk med to fingre på den afspilningsliste, du vil fjerne. Vælg 'Fjern fra dit bibliotek' fra kontekstmenuen.

Du kan kun fjerne likes afspilningslister fra dit bibliotek. Men du kan slette de afspilningslister, du har lavet på alle måder.

Du kan også åbne afspilningslisten via 'Dit bibliotek' og følge den anden og tredje metode ovenfor for at fjerne den fra dit bibliotek.

For at slette en afspilningsliste fra dit bibliotek. Tryk blot med to fingre på afspilningslisten og vælg 'Slet' fra menuen.

Eller klik for at åbne afspilningslisten fra venstre margen, og klik på ellipseikonet (tre vandrette prikker) under afspilningslistens oplysninger til højre. Vælg 'Slet' fra menuen.

Fjernelse af album fra dit bibliotek

Metode 1. For at fjerne albums fra dit bibliotek skal du klikke på indstillingen 'Dit bibliotek' i venstre margen på skærmen på din Spotify-skrivebordsapp. Vælg fanen "Albums" til højre. Rul gennem dine album, find og dobbelttryk på det album, du vil have ud af dit bibliotek, og vælg 'Fjern fra bibliotek' i menuen.

Metode 2. Bliv på fanen 'Album', find det album, du vil fjerne, og klik for at åbne det. Nu, ligesom afspilningslister, kan du også lide album, så du kan finde et sted i dit bibliotek. Så klik på det grønne 'Hjerte' (synes godt om/elsker/følg)-ikonet, også kendt som 'Fjern fra dit bibliotek', for at gøre det til et omridset hjerte.

Metode 3. Åbn det album, du vil fjerne fra dit bibliotek, enten ved at søge efter det manuelt eller ved at finde det på fanen 'Albums' i dit bibliotek, og klik på ellipseikonet (tre lodrette prikker) ved siden af ​​ikonet 'Hjerte'. Vælg indstillingen 'Fjern fra dit bibliotek' i menuen for at fjerne albummet fra dit bibliotek.

Dette vil øjeblikkeligt fjerne albummet fra dit bibliotek. Det betyder også, at du heller ikke længere kan lide albummet (i Spotify-termer) eller følger det.

Fjernelse af kunstnere og podcasts fra dit bibliotek på Spotify Desktop App

Som før nævnt gemmes kunstnere og podcasts på samme måde. Du følger kunstnere eller podcasts for at tilføje dem til dit bibliotek. Derfor vil den eneste måde at fjerne en kunstner eller en podcast fra dit Spotify-bibliotek være at holde op med at følge de respektive elementer.

Fjernelse af kunstnere fra dit bibliotek

Metode 1. Start Spotify på dit skrivebord, og klik på 'Dit bibliotek' fra venstre margen. Vælg nu fanen 'Kunstnere' på din biblioteksskærm.

Rul igennem for at finde og tryk to finger på den kunstner, du vil fjerne fra dit bibliotek. Vælg 'Unfollow' fra menuen.

Metode 2. Klik på kunstnerens kort på dit bibliotek for at åbne deres profil. Klik derefter på knappen 'Følger' for at gøre den til en 'Følg'-knap, hvorved du stopper med at følge kunstneren og fjerne dem fra dit bibliotek.

Metode 3. Bliv på kunstnerens side, og klik på ellipseikonet (tre vandrette prikker) under legitimationsoplysningerne. Vælg derefter 'Fjern fra dit bibliotek' fra menuen.

Du har nu ophørt med at følge de(n) valgte kunstner(e) og dermed fjernet dem fra dit bibliotek.

Fjernelse af podcasts fra dit bibliotek

Fjernelse af podcasts fra dit Spotify-bibliotek kræver en lignende vej som at fjerne kunstnere. Også her er der tre metoder til at få en podcast ud af dit bibliotek.

Metode 1. Start Spotify på din computer, og klik på "Dit bibliotek" øverst til venstre på skærmen. Vælg fanen 'Podcasts' fra kategorierne til højre. Naviger derefter til den podcast, du vil fjerne fra dit bibliotek, og tryk med to fingre på den. Vælg 'Unfollow' fra menuen.

Metode 2. Åbn den podcast, du vil fjerne fra dit bibliotek, og tryk på knappen 'Følger' for at ændre den til kun 'Følg'. Dette ville øjeblikkeligt fjerne podcasten fra dit bibliotek.

Metode 3. I stedet for at klikke på knappen 'Følger', skal du klikke på ellipseikonet (tre vandrette prikker) ved siden af ​​det og vælge 'Følg ikke' i menuen.

Podcasten er nu ude af dit bibliotek.

Fjernelse af musik fra dit bibliotek på Spotify Mobile App

Dit bibliotek indeholder også alle dine likes/følgende elementer på Spotify-mobilapplikationen. Der er ikke en særlig sektion for afspilningslister på den mobile Spotify-app, i modsætning til desktop-appen. Så al fjernelse vil ske direkte fra biblioteket. Hvert element vil have et par metoder, som alle fører til det samme resultat - fjernelse af det fra dit Spotify-bibliotek.

Fjernelse af afspilningslister fra dit bibliotek

Metode 1. Start Spotify på din telefon, og tryk på knappen 'Dit bibliotek' nederst til venstre på skærmen. Vælg nu fanen 'Playlists' for at indsnævre søgningen.

Tryk længe på den afspilningsliste, du vil fjerne fra dit bibliotek, og vælg 'Stop med at følge' i menuen.

Metode 2. Åbn den afspilningsliste, du vil fjerne, og tryk på den grønne 'Hjerte'-knap under afspilningslistens info for at gøre den til et farveløst, kontureret hjerte.

Du får besked om fjernelsen. Hvis du øjeblikkeligt fortryder beslutningen, skal du klikke på den skitserede 'Hjerte'-knap igen for at gøre den grøn og tilføje afspilningslisten tilbage til dit bibliotek.

Metode 3. Åbn afspilningslisten, og tryk på ellipseikonet (tre lodrette prikker) ved siden af ​​knappen 'Hjerte'.

Vælg indstillingen 'Synes godt om' fra den kommende menu. Denne mulighed svarer til knappen 'Hjerte' på den forrige skærm. Tryk på denne mulighed for ikke at kunne lide, og fjern derfor afspilningslisten fra dit bibliotek.

Fjernelse af kunstnere fra dit bibliotek

Start Spotify på din telefon, gå ind på 'Dit bibliotek', og vælg fanen 'Kunstnere'.

Scan nu gennem listen over kunstnere i dit bibliotek, og tryk længe på den kunstner, du vil fjerne fra dit bibliotek. Tryk på knappen 'Følger' i den næste menu.

Dette ville øjeblikkeligt fjerne kunstneren fra dit bibliotek, og du vil stoppe med at følge dem.

Metode 2. Tryk og åbn den kunstners profil, du vil fjerne fra dit bibliotek. Vælg nu knappen 'Følger' under kunstnerens oplysninger.

Dette ville dreje knappen til 'Følg' og fjerne kunstneren fra dit bibliotek. Du vil ikke følge den valgte kunstner fra nu af.

Metode 3. Tryk på ellipseikonet (tre lodrette prikker) ved siden af ​​knappen 'Følger' på kunstnerens profil.

Vælg indstillingen 'Følger' i den følgende menu.

Du holder nu op med at følge kunstneren, og sidstnævnte er ude af dit bibliotek.

Fjernelse af album fra dit bibliotek

Metode 1. Åbn Spotify på din telefon, tryk på knappen 'Dit bibliotek' nederst til venstre på skærmen, og vælg fanen 'Album' for at gøre det nemmere at se og fjerne album fra dit bibliotek.

Tryk længe på det album, du vil fjerne, og tryk på 'Synes godt om'-indstillingen med et grønt 'hjerte'-ikon i den kommende menu.

Metode 2. Åbn det album, du vil fjerne fra dit bibliotek, og tryk på den grønne 'Hjerte'-knap (synes godt om) under albummets legitimationsoplysninger for at gøre det til en omridset (farveløs) hjerteknap.

Metode 3. Åbn det målrettede album, og tryk på ellipseikonet (tre lodrette prikker) ved siden af ​​den grønne 'Hjerte'-knap.

Vælg nu knappen 'Synes godt om' med et grønt hjerteikon i den følgende menu.

Fjernelse af podcasts fra dit bibliotek

Metode 1. Start Spotify på din telefon, tryk på 'Dit bibliotek', og vælg fanen 'Podcasts og programmer' øverst på skærmen.

Tryk længe på den podcast/show, du vil fjerne fra dit bibliotek, og tryk derefter på indstillingen 'Stop med at følge' i menuen.

Metode 2. Åbn podcasten eller showet, du vil fjerne fra dit bibliotek, og tryk på knappen 'Følger' under legitimationsoplysningerne for elementet.

Denne 'Følger'-knap ændres til en 'Følg'-knap, hvilket indikerer, at du ikke følger den valgte podcast/udsendelse, og at elementet er ude af dit bibliotek.

Metode 3. Åbn podcasten eller showet, du vil fjerne fra dit bibliotek, og tryk på ellipseikonet (tre lodrette prikker) under podcastens/showets navn og forsidebillede.

Vælg derefter indstillingen 'Stop at følge' i den følgende menu.

Den nødvendige podcast eller show fjernes fra dit bibliotek.

Det handler om at fjerne elementer fra dit Spotify-bibliotek. Vi håber, du fandt vores guide nyttig!