Sådan installeres Git på Ubuntu 20.04 LTS

En af de første ting, du bør installere på din Linux-maskine

Git er det mest udbredte decentraliserede versionskontrolsystem, der bruges i nutidens softwareudviklingsverden. Alle fra en individuel udvikler til gigantiske softwarevirksomheder bruger Git i deres softwareudviklingsprocesser.

Fra begyndere til professionelle er det blevet nødvendigt at lære at bruge Git til enhver programmør. Tjenester som Github og Gitlab har bidraget endnu mere til brugen af ​​Git.

I denne artikel vil vi se, hvordan du installerer Git på Ubuntu 20.04, som er den seneste version af Ubuntu.

Installation

Git er tilgængelig i det officielle Ubuntu 20.04-lager i pakken git. Før vi går i gang, lad os først opdatere pakkelisten fra lagrene.

sudo apt opdatering

Kør nu følgende kommando for at installere den nyeste version af Git på din Ubuntu-maskine.

sudo apt installer git

Hvis du ønsker at bruge Git fra en GUI i stedet for kommandolinje, er to værktøjer tilgængelige, det ene er gitk fra pakken git-gui, og andet er qgit fra den eponyme pakke. Du kan installere enten/begge af disse på samme måde som git.

sudo apt installer git-gui qgit

Bemærk at pakken git installerer ikke den valgfri dokumentationspakke git-doc. Du kan installere det separat, hvis du vil have den komplette Git-dokumentation lokalt.

sudo apt installer git-doc

Dette installerer dokumentationen på stedet /usr/share/doc/git. Du kan læse filen README.md for information om, hvordan dokumentationen er organiseret.

Bekræftelse af installationen

For at kontrollere, om Git er blevet installeret, skal du først køre følgende:

git --version

Således er Git med succes installeret på din Ubuntu 20.04-maskine. Du kan nu fortsætte med at initialisere eller klone et Git-lager og begynde at arbejde.

Vi så, hvordan man installerer Git på Ubuntu 20.04. Hvis du er en udvikler og interesseret i kildekoden til Git, kan du downloade en kildekode tarball af enhver git-version herfra.

For mere information og ressourcer om Git, besøg den officielle hjemmeside git-scm.com.