Sådan starter du Windows 10 i sikker tilstand

De gode gamle metoder til at starte en Windows-maskine op i pengeskab virker ikke længere med Windows 10. Men det betyder ikke, at Microsoft har taget funktionaliteten ud af operativsystemet. Windows 10 sikker tilstand er der stadig, du skal bare prøve alternative metoder til at starte op i det.

For de mindre vidende er fejlsikret tilstand en tilstand, hvor Windows kun indlæser de væsentlige tjenester og drivere, for at det kan fungere. Dette hjælper dig med at løse problemer med din Windows-maskine, når den ikke fungerer godt i sin normale tilstand.

Der er flere måder at starte Windows 10 på i sikker tilstand. Vi vil bare give den bedste her, der vil hjælpe dig i ethvert scenarie.

Sådan starter du Windows 10 i sikker tilstand

  1. Åben Start menuen og klik på Indstillinger ikon.

  2. Vælg Opdatering og sikkerhed indstillingsmulighed.

  3. Klik nu videre Genopretning mulighed i venstre sidebjælke.

  4. Klik på Genstart nu knappen under Avanceret opstartssektion på højre panel.

  5. Din pc genstarter nu, og du vil blive ført til en skærm med avancerede startindstillinger. Klik på Fejlfinding mulighed.

  6. Vælg på den næste skærm Avancerede indstillinger » klik derefter på Opstartsindstillinger » og til sidst ramte Genstart knap på skærmen.

  7. Din pc vil genstarte igen og få dig til Skærmbilledet Startindstillinger denne gang. Her vil du se alle tilgængelige opstartsmuligheder med deres respektive numre. Der vil være tre muligheder for selve fejlsikret tilstand, vælg den mulighed, du vil starte op i ved hjælp af funktionstasterne:
    • Tryk på F4 at starte i fejlsikret tilstand.
    • Tryk på F5 at starte i fejlsikret tilstand med netværk.
    • Tryk på F6 at starte i fejlsikret tilstand med kommandoprompt.

  8. Din Windows 10-pc vil nu starte i fejlsikret tilstand.

Når du er færdig med dit arbejde i fejlsikret tilstand. ganske enkelt genstart din pc fra Start-menuen for at starte tilbage til normal tilstand.