Sådan slukker og logger du ud af Mac

Alle måder at slukke din Macbook korrekt på, Log ud af den aktuelle bruger og Log ud af dit Apple ID på din Mac.

Du er sandsynligvis landet på denne side, fordi du ønsker at vide, hvordan du logger ud af iCloud på din Mac-enhed, eller logger ud, eller så grundlæggende som, hvordan du slukker maskinen, eller alt det ovenstående. Uanset hvad du er, tjener denne guide alle.

Hvis du er her for at slukke din Mac-enhed korrekt, er det bestemt værd at vide, hvorfor du skal gøre det. Mange mennesker har en tendens til at vænne sig til IKKE at slukke deres Macbooks eller måske er de ligeglade nok til at gøre det, da de altid er en af ​​de bedste computere i deres tid, påvirker det ikke deres ydeevne med det samme.

Hvis du ikke slukker for din Macbook, kan det dog spare dig for et par sekunders opstartstid, det kan koste dig levetiden og sundheden for din maskines interne dele.

Sluk din Mac manuelt

At slukke din mac er ingen raketvidenskab og er en meget ligetil proces. Selvom macOS giver en måde at slukke din Mac automatisk på, kan det være givende i mange scenarier at vide, hvordan man gør det manuelt.

For at lukke din Mac ned skal du klikke på Apple-ikonet i øverste højre hjørne af din skærm. Klik derefter på indstillingen 'Luk ned' i menuen. Dette vil vise en prompt på din skærm.

Nu, hvis du ønsker at genåbne de aktuelt aktive vinduer, når du logger ind igen, skal du klikke på afkrydsningsfeltet forud for indstillingen 'Genåbn vinduer, når du logger ind igen', og klik derefter på knappen 'Sluk' for at starte nedlukningsprocessen.

Alternativt kan du også trykke på genvejen Control+Option+Command+Power-knap for at lukke alle vinduer og lukke din mac ned med det samme.

Tilføj en tidsplan for at slukke din Mac automatisk

Hvis du normalt lukker din Mac ned på cirka samme tidspunkt hver dag, kan du også indstille en bestemt tidsplan for automatisk at slukke for sig selv uden din indgriben.

For at tilføje en tidsplan skal du åbne appen 'Systemindstillinger' fra docken eller fra startpanelet på din enhed.

Find og klik nu på 'Energy Saver'-ikonet fra vinduet System Preference.

På skærmen 'Energisparer' skal du klikke på knappen 'Schedule' fra nederste højre hjørne af vinduet. Dette åbner en separat rude på din skærm.

Fra den separat åbnede rude skal du klikke på afkrydsningsfeltet forud for 'Sleep'-indstillingen.

Klik derefter på rullemenuen og vælg indstillingen 'Luk ned'. Derefter skal du klikke på rullemenuen 'Dage' og vælge frekvensen efter dine præferencer.

Indstil nu dit foretrukne tidspunkt til automatisk at lukke din computer ned, og klik derefter på knappen 'OK' for at bekræfte ændringerne og lukke vinduet.

Din Mac vil nu slukke automatisk i henhold til din indstillede tidsplan.

Sådan logger du ud fra den aktuelle brugerkonto

Det giver mening at logge ud, når du ikke skal bruge din computer i en meget kort periode og samtidig vil sikre, at ingen uautoriserede personer har adgang til din computer.

Desuden er det kun en enkelt-trins-proces at logge ud, og da det er tilgængeligt enten via en genvej eller fra den øverste menulinje, uanset hvad du laver på din Mac, er det kun et klik væk at logge ud.

For at logge ud skal du klikke på Apple-ikonet, der findes i den yderste højre kant af den øverste menulinje på din skærm. Klik derefter på "Log ud" for at logge ud af din Mac med det samme.

Alternativt kan du trykke på Shift+Command+Q for at få vinduet ‘Log ud’ frem. Hvis du ønsker at genåbne alle aktuelt åbne apps, når du logger ind igen, skal du klikke på afkrydsningsfeltet foran 'genåbn vinduer, når du logger ind igen' og klik på knappen 'Log ud'.

Lad os komme i gang med iCloud nu. iCloud-tjenesten spiller en meget integreret rolle i alle Apple-enheder, og det samme gælder for Mac-enheder. Men hvis du foretrækker ikke at bruge iCloud-tjenesten på din maskine, kan du helt sikkert slå den fra og logge ud af alle iCloud-tjenester.

Selvom beslutningen helt påhviler dig om at bruge iCloud-tjenesterne eller ej, mister du, hvis du fravælger dig, på en stor del af tjenesterne sammen med det. For at give dig et bedre perspektiv er den tjeneste, du ikke vil kunne bruge, hvis du logger ud af iCloud på din Mac nedenfor:

  • Find Mine tjenester
  • Spillecenter
  • iCloud (Backup, Nøglering, Drev, Mail, Fotos)
  • Apple Pay, Apple Cash og Apple Card
  • Delte album, noter, dokumenter (keynote, sider, numre)
  • Kontinuitetsfunktioner (Handoff, Universal Clipboard)
  • Home-app (Hjælper dig med at styre dine HomeKit-enheder)
  • Appdata til enhver tredjepartsapp, der bruger iCloud

Hvis du kan leve uden at alle disse tjenester ikke er aktiveret på din Mac-enhed, er det en kagegang at logge ud af iCloud på en Mac-enhed.

Log ud af dit Apple ID på din Mac

Selvom der er så mange komponenter sammenflettet med din iCloud-konto, er det en stor beslutning at logge ud; selve processen er meget enkel og ligetil.

For at gøre det skal du gå til appen 'Systemindstillinger' enten fra docken eller fra startpanelet på din Mac.

Klik derefter på 'iCloud'-ikonet i vinduet 'Systempræferencer'.

Derefter skal du klikke på "Log ud" i venstre sidebjælke i vinduet. Dette vil vise en prompt på din skærm.

Læs nu prompten omhyggeligt, og vælg det element, du ønsker at beholde en kopi af de data, der er gemt i iCloud lokalt, ved at klikke på det individuelle afkrydsningsfelt foran emnerne. Til sidst skal du klikke på knappen 'Behold en kopi' for at logge ud.

Bemærk: Hvis du ikke vælger noget element, vil alle dine data, der er gemt i iCloud, blive slettet fra din Mac-enhed; men vil stadig eksistere på iCloud, som du kan hente ved hjælp af en anden enhed, der er logget ind med det samme Apple-id eller ved blot at logge ind igen.

Så det handler om det, du kan logge ud, slukke eller endda logge ud af din Mac-enhed efter dine præferencer ved at bruge instruktionerne nævnt ovenfor.

Kategori: Mac