Disney+ Error Code 83 på Linux betyder, at platformen ikke understøttes

Hvis du er en Linux-bruger, der ser frem til at få Disney+ abonnement, skal du vide, at streamingtjenesten i øjeblikket ikke understøtter Linux. Du kan ikke streame en film eller et tv-program fra Disney+ på en computer, der kører Linux-baserede operativsystemer såsom Ubuntu, Chrome.

Disney+ har ikke en dedikeret app til Linux, og forsøg på at streame indhold fra en browser som Chrome, Firefox, Opera osv. viser fejlkode 83 til gengæld på Linux-enheder. Det samme er tilfældet med Chromebooks.

En bruger hos Tweakers fandt ud af i browserens svarkode (ved hjælp af Chrome Devtools), at Disney+ Fejlkode 83 betyder, at platformens bekræftelsesstatus er uforenelig med sikkerhedsniveauet.

Følgende JSON-svar vises i Chrome Devtools som en 400-fejl, når du forsøger at afspille en film på Disney+ på en Linux-baseret computer.

{"errors": [{"code": "platform-verification-failed", "description": "Platformbekræftelsesstatus er inkompatibel med sikkerhedsniveauet"}]}

Disney+ bruger Googles Widevine DRM til at beskytte indholdet mod misbrug. Dette DRM-modul har tre sikkerhedsniveauer, som blot hedder L1, L2 og L3. Netflix bruger L1-specifikationen, og den fungerer fint på Linux-enheder. Disney+ ser dog ud til at have ændret perimetrene til ikke at tillade Linux-kerne og endda inkognitotilstand i en webbrowser på Windows.

Er der en rettelse til fejlkode 83?

Som Linux-bruger tænker du måske på at køre Disney+ gennem sin oprindelige Android-app ved hjælp af en emulator som Bluestacks. Desværre klarer emulatorer dog ikke Widevine DRM-sikkerhedskontrollen.

Så selvom det lykkes dig at få Disney+ Android-appen til at køre på din Linux-computer eller Chromebook, får du stadig den samme fejlkode 83.

Vi håber, at Disney+ tilføjer understøttelse af Linux. Men det ser ud til, at det er usandsynligt, at virksomheden vil ændre Widevine-sikkerhedspolitikken, der bruges i dets streams, når som helst snart.