Sådan deaktiveres Cortana i Windows 10

Cortana, en stemmeaktiveret digital assistent, er en af ​​de iøjnefaldende funktioner i Windows 10. Det ligner Siri på Apple-enheder eller Alexa på Amazon Echo eller Google Assistant på Android-enheder. Med Cortana kan du åbne og dele filer via mail, indstille påmindelser, søge på nettet og meget mere ved hjælp af din stemme.

Microsoft har investeret meget i denne digitale assistent-funktion og ønsker, at brugerne skal vænne sig til den, og derfor fjernede den funktionen for at deaktivere Cortana med en Windows-funktionsopdatering. Nu kan du ikke deaktivere Cortana blot fra indstillingerne. Men hvis du vil deaktivere det, kan du bruge registreringsmetoden.

Bortset fra registreringsmetoden til at deaktivere permanent, kan du tilbagekalde de fleste af dens tilladelser for at sikre, at den ikke lytter til dig længere. Dette var en af ​​de største bekymringer, brugerne havde i tankerne, som fik dem til at deaktivere Cortana.

Deaktivering af Cortana i Windows 10

Tilbagekaldelse af tilladelser

Hvis du midlertidigt vil deaktivere assistenten eller simpelthen ikke ønsker, at den skal høre dine samtaler, kan du tilbagekalde tilladelserne. Denne metode er ret enkel og en god mulighed for de fleste brugere.

Tryk på for at tilbagekalde tilladelserne WINDOWS + I for at åbne Indstillinger, og vælg derefter 'Apps'. Du kan også få adgang til Indstillinger fra menuen Hurtig adgang eller Startmenuen.

Rul nu ned og søg efter Cortana under listen over apps. Når du har fundet Cortana, skal du klikke på den og derefter vælge 'Avancerede muligheder'.

Klik på skifterne for at tilbagekalde den tilladelse, du har til hensigt at, og luk derefter vinduet Indstillinger.

Du har nu midlertidigt deaktiveret Cortana og kan aktivere det, når du vil, ved blot at give tilladelserne.

Permanent deaktivering af Cortana

Selvom denne metode ikke er permanent, og du stadig kan aktivere den digitale assistent, vil den dog ikke være så enkel, som det var tilfældet ovenfor.

For permanent at deaktivere Cortana, skal du foretage ændringer i Windows-registreringsdatabasen. Det anbefales at sikkerhedskopiere dine data og oprette et gendannelsespunkt, før du fortsætter med denne metode. Ydermere, følg instruktionerne, som de er, uden fejl, da ethvert bortfald fra din side kan gøre dit system ubrugeligt.

Søg efter Kør i startmenuen, eller tryk på WINDOWS + R at åbne den. Skriv 'regedit' i tekstboksen og tryk GÅ IND eller klik på 'OK' nederst.

Registreringseditoren åbnes. Indtast nu følgende adresse i adresselinjen øverst og tryk GÅ IND.

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

Se efter 'Windows-søgning' i sidebjælken til venstre. Hvis du ikke kan finde den, skal du højreklikke på Windows, vælge 'Ny' og derefter klikke på 'Nøgle' ​​i menuen.

Indtast 'Windows Search' som nøglenavn, når det er synligt i sidebjælken.

Højreklik på 'Windows Search'-tasten, vælg 'Ny' fra menuen, og klik derefter på 'DWORD (32-bit) værdi'. Brug navnet 'AllowCortana' for værdien.

Du vil nu se 'AllowCortana'-værdien. Dobbeltklik på den for at åbne redigeringsboksen.

Indtast '0' i feltet under 'Værdidata', og klik på 'OK' nederst.

Luk nu registreringseditoren og genstart din computer for at anvende ændringerne.

Når du har genstartet systemet, skal du klikke på Cortana for at se, om det er deaktiveret. Du vil se meddelelsen 'Cortana er deaktiveret' på skærmen.

Hvis Cortana ikke er deaktiveret endnu, skal du kontrollere, om du har fulgt trinene omhyggeligt, og sørg for, at værdidata er sat til 0.

Som nævnt i starten er det stadig ikke permanent at deaktivere Cortana med denne metode, og du kan aktivere det på et senere tidspunkt. For at aktivere Cortana skal du ændre værdidataene til '1' i stedet for '0' for 'AllowCortana'.

Du kan nu nemt deaktivere Cortana på Windows 10 med de enkle metoder, der er diskuteret ovenfor.