Sådan åbner du flere Google Chats som pop-ups

Pop-out op til 5 chats på din computers Google Chat-vindue.

Vi er mere eller mindre en sms-verden. Hvad der før var en form for rekreation eller en hemmelig beskedkanal, er nu en fuldgyldig kommunikationsplatform i næsten ethvert forhold, både formelt og uformelt. Google Chat er en sådan platform, der letter samtaler på arbejdspladsen og i det personlige rum.

Nogle gange er vores chatvinduer tomme, langsomme og næsten døende. Og nogle dage flyder de over med vigtige samtaler. I sådanne situationer skal du deltage i chats samtidigt. At gå frem og tilbage til samtaler er ikke bare tidskrævende, men kan også være fatalt – hvis den forkerte besked gik til den forkerte person.

For at lette sådanne travle dage har Google Chat mulighed for at pop-up chats.

Hvad er en chat-pop-up?

Google Chat-funktionen til 'Åbn en chat i en pop-up' er en besparelse, mens du håndterer flere samtaler. Chatvinduet popper op og ud i et mindre vindue. Du kan have en chat i gang i Google Chat-hovedvinduet og en anden eller flere chats i pop op-vinduer. Men med én betingelse. Du kan ikke have den samme samtale i hovedvinduet og i pop op-vinduet. Du skal vælge.

Muligheden 'Chat Pop-Up' er kun tilgængelig på din computer og ikke på din telefon.

Hvordan åbner man en Google Chat i en pop-up?

Start først Google Chat på din computer. Hvis du allerede er i gang med en samtale og vil dukke en anden op, skal du bare se til venstre på din skærm - 'Chat'-sektionen. Hold markøren over den chat, du vil dukke op. Du vil se en sydøst pegende pil i nederste højre hjørne af chatfeltet. Dette er knappen 'Åbn i en pop-up'. Klik på den.

Den valgte samtale vil øjeblikkeligt dukke op i dit Google Chat-vindue.

Hvis du vil have flere samtaler som pop op-vinduer, skal du gentage den samme procedure på de chats, du vil åbne. Snart vil du have chat-pop-ups og en anden samtale i hovedvinduet. Men åbenbart vil hovedvinduet blive dækket.

Du kan have lige så mange chat-pop-ups, som dit Google Chat-vindue kan rumme (for det meste maksimalt 5) – flere på fuld skærm og færre på en minimeret skærm. Typisk kan du i gennemsnit have 6 chats – 5 pop op-vinduer og en dækket samtale i hovedvinduet i Google Chat.

For at afdække samtalen, der foregår i hovedvinduet, skal du bare minimere dine chat-pop-ups. Klik på knappen 'Minimer' øverst til højre i pop op-vinduet, eller dobbeltklik bare på titellinjen for at minimere. Gør det samme for at maksimere chat-pop-up'et.

Sådan åbner du en chat-pop-up i fuld skærm

Hvis du finder behovet for at blæse en chat-pop-up til en fuld skærm og ind i Google Chats 'hovedvindue', er det her, du gør. Klik på knappen 'Åbn chat i fuldskærm' vist med en dobbelthovedet nordøstvendt pil i øverste højre hjørne af chat-pop-op-vinduet.

Chat-pop-op-vinduet åbnes i hovedvinduet i din Google Chat og forsvinder som en pop-up.

Sådan minimerer du chatvinduet til et pop-up-vindue

Hvis du ønsker at minimere en chat i fuld skærm til en pop-up, skal du klikke på knappen "Eksister fuld skærm" i øverste højre hjørne af samtalen i hovedvinduet i Google Chat.

Chatten forsvinder øjeblikkeligt fra hovedvinduet og vises som en chat-pop-up.