Sådan ser du andre computere på netværket i Windows 11

Få adgang til og del filer med andre computere, der er tilsluttet det samme netværk som din.

Windows 11 giver dig mulighed for at se andre computere og enheder, der er tilsluttet det samme netværk. Hvis mere end én computer eller enhed som en printer er tilsluttet det samme lokale netværk, kan du udveksle filer og udføre andre handlinger eksternt. Dette er en meget praktisk funktion og kan være meget nyttig til at øge produktiviteten eller arbejdsgangen.

Hvis du åbner filstifinderen og prøver at finde andre computere, der er forbundet til det samme netværk, som du er tilsluttet, kan du muligvis ikke se dem i starten. Dette skyldes, at 'Network Discovery'-funktionen, som lader dig se andre computere og enheder, nogle gange kan være slået fra som standard.

Lad os uden videre gå videre til de metoder, du kan bruge til at se andre computere, der er på dit netværk.

Se Andre computere på netværket ved hjælp af kommandoprompt

Hvis du bare vil se, hvilke computere eller enheder der er forbundet til dit netværk, kan det nemt gøres ved hjælp af kommandoprompt med administrative rettigheder.

Start med at skrive kommandoprompt i Windows Search. Højreklik derefter på det fra søgeresultaterne og vælg 'Kør som administrator'.

Når kommandopromptvinduet kommer op, skal du skrive følgende kommando på kommandolinjen og trykke på Enter.

netto udsigt

Hvis andre computere er tilsluttet dit netværk, vises deres navne på følgende kommandolinjer. Hvis der står "Listen over servere for denne arbejdsgruppe er ikke tilgængelig i øjeblikket", betyder det, at netværksopdagelse muligvis er deaktiveret, eller at der ikke er andre enheder forbundet til det samme lokale netværk.

Aktiver netværksopdagelse i File Explorer

Du kan kun se andre enheder fra File Explorer, hvis Network Discovery er slået til. Hvis Network Discovery ikke er slået til, kan du aktivere det fra File Explorer.

For at kontrollere, om Network Discovery er slået til, skal du først åbne File Explorer ved at trykke på Windows+E eller ved at søge efter det i Windows Search.

I File Explorer-vinduet skal du klikke på Netværk i menuen til venstre.

Hvis Network Discovery er slået til som standard, vil du se listen over bedragere. Ellers vil du modtage en dialogboks med en advarsel om, at netværksregistrering er slået fra.

Nu hvor vi ved, at Network Discovery er slået fra, kan du se, at en ny tekstlinje er dukket op under adresselinjen, der siger 'Netværksgenkendelse og fildeling er slået fra. Netværkscomputere...'. Klik på teksten.

Når du har klikket på teksten, skal du vælge 'Slå netværksgenkendelse og fildeling til'.

En ny dialogboks kaldet 'Netværksopdagelse og fildeling' vises. Vælg derfra den første mulighed, der siger 'Nej, gør netværket, som jeg er tilsluttet til et privat netværk'.

Derefter vil filstifinderen opdatere og indlæse i et par minutter. Når indlæsningen er færdig, vil den vise alle de tilsluttede enheder, der er på dit netværk.

Aktiver netværksopdagelse fra kontrolpanelet

Hvis du ikke kan se nogen tilsluttede computere på andre printere, selv efter at du har aktiveret Network Discovery via File Explorer, kan du bruge kontrolpanelet til at aktivere Network Discovery på din computer. For at gøre det skal du først starte Kontrolpanel ved at søge efter det i Start Menu-søgning og vælge det fra søgeresultaterne.

Når kontrolpanelvinduet åbner, skal du vælge 'Netværk og internet'.

Du vil blive taget til en ny menu. Derfra skal du klikke på 'Netværks- og delingscenter'.

Vælg derefter 'Skift avancerede delingsindstillinger' fra listen over muligheder i venstre side af vinduet.

Nu, under sektionen Privat (aktuel profil), skal du vælge 'Slå netværksgenkendelse til' under sektionen Netværksopdagelse og markere boksen, der siger 'Slå automatisk opsætning af netværkstilsluttede enheder til'. Vælg derefter 'Slå fil- og printerdeling til' i afsnittet Fil- og printerdeling. Til sidst skal du klikke på 'Gem ændringer'.

Tillad netværksopdagelse via Windows Security Firewall

Firewallen på din computer overvåger netværkstrafikken, og om den kan blokere for netværksopdagelse. For at sikre, at Network Discovery er tilladt gennem firewallen, skal du først åbne Indstillinger ved at trykke på Windows+i på dit tastatur eller ved at søge efter det i Windows-søgning.

I indstillingsvinduet skal du vælge 'Privatliv og sikkerhed' fra venstre panel og derefter vælge 'Windows Security' fra højre panel.

Rul derefter ned og klik på 'Firewall & netværksbeskyttelse'.

Derefter kommer et nyt vindue op. Derfra skal du klikke på 'Tillad en app gennem firewallen'.

Nu vises et andet vindue mærket 'Tilladte apps'. Herfra kan du kontrollere, om Network Discovery er tilladt gennem en firewall. Klik på knappen "Skift indstillinger" for at tillade ændring af Firewall-tilladelser.

Rul ned, indtil du finder 'Netværksopdagelse', sæt kryds i begge felter i kolonnen Offentlig og privat, og klik på 'OK'.