Sådan deaktiveres Launchpad på Mac

macOS har et væld af interessante funktioner og smarte tricks i ærmet. En af dem er Launchpad, som er en funktion i macOS, som viser alle app- og systemikoner på én skærm.

Men nogle brugere kan finde det noget mindre nyttigt, især hvis de får adgang til Launchpad gennem en utilsigtet klemmebevægelse på pegefeltet eller ubevidst klikker på appen Dock-ikonet.

Nå, denne artikel fortæller dig, hvordan du deaktiverer startpanelet og fjerner det fra docken.

Sådan deaktiveres Launchpad Gesture fra Trackpad

Klik på menuen 🍎 i øverste venstre hjørne af skærmen, og gå til 'Systemindstillinger'.

Når systempræferencen starter, skal du klikke på 'Trackpad'.

Under Trackpad-menuen skal du gå til fanen 'Flere bevægelser' og fjerne markeringen i den lille boks før 'Launchpad' i venstre panel. Dette vil deaktivere pinch-bevægelsen for Launchpad.

Luk vinduet 'Systemindstillinger', når du er færdig.

Sådan fjerner du tastaturgenvej til Launchpad

Hvis du også ønsker at fjerne tastaturgenvejen for Launchpad på din Mac, skal du gå til 'Systemindstillinger' igen fra 🍎-menuen øverst til venstre på skærmen og denne gang vælge 'Tastatur' fra de tilgængelige muligheder.

Under Tastaturindstillinger skal du gå til fanen 'Genveje' og vælge 'Launchpad & Dock' fra venstre panel. Fjern derefter markeringen i afkrydsningsfeltet for 'Vis Launchpad' for at deaktivere tastaturet for det. Dette er kun for brugere, der har ændret denne indstilling tidligere, fordi afkrydsningsfeltet ikke er markeret i standardindstillingerne.

Sådan fjerner du Launchpad-ikonet fra Dock

Nu hvor du har deaktiveret Launchpad-bevægelsen og også fjernet tastaturgenvejen, kan vi gå til det sidste trin for helt at få det ud af dit syn - ved at fjerne Launchpad-ikonet fra Dock.

For at gøre dette skal du blot trykke på Launcher-ikonet på Dock, mens du trykker på kontroltasten ELLER tryk på ikonet med to fingre, og vælg derefter 'Fjern fra Dock' fra de tilgængelige muligheder.

Hvis du følger ovenstående tip, deaktiveres din Launchpad og også fjernes fra Dock.

Kategori: Mac