Sådan synkroniseres faner mellem Chrome, Edge og Firefox

Har du nogensinde arbejdet på flere browsere og ønsket at synkronisere faner mellem dem? Vi må alle have været der. Du kan nemt synkronisere faner på tværs af enheder i den samme browser, det være sig Chrome, Firefox eller Edge. Men at synkronisere faner mellem browsere er lidt komplekst.

Synkronisering af faner mellem browsere hjælper, hvis du bruger forskellige browsere, f.eks. en på din arbejdsplads og en anden derhjemme. Det er her 'Tab Session Manager', en udvidelse kommer dig til hjælp. Den er tilgængelig på alle almindeligt anvendte browsere, nemlig Google Chrome, Mozilla Firefox og Microsoft Edge.

Når du har synkroniseret fanerne, kan du åbne en, som du får adgang til i en anden browser. Vi vil lede dig gennem hele processen i denne artikel for en bedre forståelse.

Installation af Tab Session Manager på forskellige browsere

Du kan installere 'Tab Session Manager' fra udvidelsen/tilføjelsesbutikken til browseren. Processen er ens for alle browsere, og du skal installere den på alle de browsere, du vil synkronisere. Vi vil diskutere processen for Google Chrome.

For at downloade udvidelsen til Chrome og Edge skal du åbne chrome.google.com/webstore i en ny fane i browseren.

For at installere tilføjelsen på Firefox skal du åbne webstedet addons.mozilla.org på en ny fane.

Søg derefter efter 'Tab Session Manager' i søgefeltet på Chrome Web Store eller Tilføjelser til Firefox-webstedet, og tryk på GÅ IND.

Vælg 'Tab Session Manager' ved 'Sienori' fra listen over muligheder.

Klik derefter på "Tilføj til Chrome" for at downloade og installere udvidelsen.

Der vises en pop op øverst, der beder om bekræftelse. Klik på 'Tilføj udvidelse' for at bekræfte.

Udvidelsen 'Tab Session Manager' vil nu blive installeret på Chrome. Du kan på samme måde installere udvidelsen på alle browsere, hvor du ønsker at synkronisere fanerne.

Opsætning af Tab Session Manager

Når fane-sessionsmanageren er blevet installeret, skal du få adgang til den fra 'Udvidelser'-ikonet i værktøjslinjen øverst. For at få adgang skal du klikke på 'Udvidelser'-ikonet og derefter vælge 'Tab Session Manager' fra listen over installerede udvidelser.

Udvidelsesvinduet vil dukke op øverst. Klik på ikonet 'Indstillinger' øverst til højre i udvidelsesvinduet.

Du vil se en masse muligheder på skærmen. Vi vil holde vores fokus på synkronisering af faner og kun diskutere mulighederne relateret til det. På fanen 'Indstillinger' skal du rulle ned og indtaste et navn til browseren i tekstboksen ved siden af ​​'Enhedsnavn'. Dernæst skal du markere afkrydsningsfeltet for 'Gem enhedsnavn til session' lige over det. Når du har et indstillet enhedsnavn, hjælper det dig med at identificere, hvilken enhed fanerne er fra.

Tjek også, om indstillingen 'Gem sessionen regelmæssigt' er aktiveret, hvis ikke, aktiver den ved at markere afkrydsningsfeltet ved siden af. Du kan også indstille tidsperioden for synkronisering af faner og antallet af sessioner, du vil gemme. Indtast den foretrukne værdi for de to.

Når du er færdig med de grundlæggende indstillinger, skal du rulle ned og klikke på ikonet 'Log ind med Google' ved siden af ​​'Aktiver skysynkronisering (Beta)'. Når du logger ind med Google, sikkerhedskopieres sessionerne på Google Drev og kan dermed også tilgås fra andre computere og browsere. Marker også afkrydsningsfeltet for 'Automatisk synkronisering' for at aktivere synkroniseringen, når du starter browseren, og når sessionen er gemt.

Når du har klikket på 'Log ind med Google', vises et tilladelsesfelt øverst. Klik på 'Tillad' for at fortsætte. Dette giver udvidelsen tilladelse til at læse og ændre dine Google API'er (Application Performing Interfaces) data.

Du skal indtaste det e-mail-id, du vil logge på med. Brug det samme e-mail-id til også at logge ind på alle de andre browsere. Når du har indtastet e-mail-id'et, skal du klikke på 'Næste' nederst for at fortsætte.

Indtast din adgangskode, og klik derefter på 'Næste' for at fuldføre login-processen.

Du vil nu blive bedt om at give 'Tab Session Manager' til at se, oprette og slette dens data på dit Google Drev. Som allerede diskuteret tidligere, sikkerhedskopieres sessionsdataene på Google Drev, som giver dig mulighed for at synkronisere faner. Derfor skal du give tilladelse ved at klikke på 'Tillad' i tilladelsesboksen.

Du kan nu se de forskellige tilladelser, der er givet på skærmen. Det eneste, du skal gøre, er at klikke på 'Tillad'.

Gentag hele processen med alle browsere og husk at bruge det samme e-mail-id til at logge ind på hver.

Synkronisering af faner med Tab Session Manager

Når du har konfigureret udvidelsen på alle de browsere, du ønsker at synkronisere, vil du være i stand til at se åbne faner på enhver af browserne.

Klik først på udvidelsesikonet 'Tab Session Manager' på værktøjslinjen og klik derefter på ikonet 'Synkroniser' øverst.

Når synkroniseringen er fuldført, vil du finde sessionerne opført på udvidelsesboksen. Den aktive fane er navnet på hver session. Da du har navngivet hver enhed, vil den også blive nævnt sammen med sessionsnavnet, hvilket hjælper med at skelne mellem dem. Klik på sessionens navn for at se de forskellige faner, der er åbne. For at åbne en fane skal du blot klikke på den til højre.

Hvis du vil åbne alle fanerne i en bestemt session, kan du gøre det med et enkelt klik. Hold markøren over sessionens navn, og klik på ikonet 'Åbn'. Det åbner alle fanerne i et separat vindue.

Du skal muligvis også manuelt synkronisere en gang imellem for at få effektive resultater.

Med udvidelsen 'Tab Session Manager' installeret på alle browsere på tværs af enheder, kan du nemt synkronisere fanerne mellem Chrome og andre browsere. Udvidelsesinstallationen og den indledende opsætning kan være en tidskrævende opgave, men når det er gjort, kan du nyde fordelene uden besvær.