Sådan fastgøres systemkontrolelementer til menulinjen på en Mac, der kører macOS Big Sur

Den ultimative kontrol go-to for alle øjeblikkelige ændringer

Den seneste macOS Big Sur har masser af nye opdateringer og funktioner til den typiske Mac-bruger. En sådan genial opgradering er 'Kontrolcenteret', hvor du vil have alle dine væsentlige genstande som skærmens lysstyrke, lyd, WiFi, Bluetooth og endda musikkontroller i én enkelt rullemenu.

Det er fantastisk at have et kompakt kontrolcenter. Men hvis du ønsker at komme til en bestemt kontrol uden at skulle gennemgå mere end et enkelt klik, så kan du fastgøre et hvilket som helst af punkterne i kontrolcenteret på menulinjen. På denne måde er alle dine vigtige indstillinger kun et klik væk.

Sådan fastgør du elementer til menulinjen

Træk først menulinjen ned og se til det yderste øverste højre hjørne. Du vil finde små dobbelte skifter. Dette er 'Kontrolcenter'-ikonet. Klik på den.

Du bør se alle vigtige kontrolelementer på ét sted.

Vælg det element, du ønsker på din menulinje, og træk det til toppen ind i menulinjen. På denne måde kan du øjeblikkeligt få adgang til dine ofte brugte kontrolmuligheder direkte fra menulinjen.

Du kan dog trække alle disse kontrolelementer undtagen 'Keyboard Brightness' og 'AirPlay Display'. Disse forbliver konstante i selve rullemenuen 'Kontrolcenter'.

Sådan fortryder du fastgjorte elementer

Hvad hvis du vil fortryde et element, du lige har fastgjort til menulinjen? Du kan ikke bringe fastgjorte elementer tilbage ved at trække disse ikoner fra menulinjen ind i kontrolcenterboksen.

I stedet bliver du nødt til at trække det samme element fra kontrolcenterboksen og svirpe det tilbage til dets oprindelige plads i selve denne boks. Du kan se ikonet/ikonerne forsvinde fra menulinjen.

Nu er det kun et klik væk at foretage ændringer i Mac-kontrollerne. Du har virkelig kontrol over det hele!

Kategori: Mac