Sådan slår du kamera og mikrofon til/fra med en tastaturgenvej i Windows 11/10 ved hjælp af PowerToys

Slå hurtigt kamera og mikrofon til med brugerdefinerede tastaturgenveje.

Kameraerne og mikrofonerne på vores computere har uden tvivl gjort livet lettere for os. Vi kan komme i kontakt med vores kære over lyd- og videokonferencer eller bruge udstyret til at forkæle os med forskellige hobbyer.

Det seneste år har gjort os endnu mere afhængige af videoopkald for at komme i kontakt med mennesker, uanset om det er til arbejde eller venner og kære. Men når du er i gang med et videoopkald, ønsker du ikke altid, at dit kamera og mikrofon skal være i samme position. Vi tænder altid for den, mens vi deaktiverer den anden. Ville det ikke være meget nemmere, hvis vi havde en tastaturgenvej til det samme, som ikke var app-specifikt? Hvis du bruger flere konferenceapps, som mange mennesker gør, kan det være frustrerende at skulle lære forskellige tastaturgenveje.

Hvad hvis vi fortalte dig, at du kunne have globale tastaturgenveje til at slå dit kamera og din mikrofon til eller fra? Jeg vil vædde på, at du siger, "Tilmeld mig!" Heldigvis er der en lille ting, der kan løse dette problem for dig. Denne lille ting kommer i en hjælpepakke med PowerToys. Vi taler om Video Conference Mute-værktøjet i PowerToys.

Hvad er Video Conference Mute i PowerToys?

Videokonference Mute lader dig hurtigt slå din mikrofon fra og/eller slukke for dit kamera og aktivere dem igen med tastaturgenveje globalt. Det virker uanset app, og det virker også selvom appen ikke er i fokus. Så hvis du har en anden app åben på skrivebordet, mens du er på et konferenceopkald, behøver du faktisk ikke at skifte til appen for at tænde eller slukke for dit kamera eller din mikrofon.

Men chancerne er, at selvom du bruger PowerToys, kender du måske ikke til dets eksistens. Hvorfor det? Fordi det ikke er en del af den stabile version af PowerToys. Det kræver, at du kører den eksperimentelle version.

Installation af eksperimentelt PowerToys

Hvis du går til GitHub-siden for Microsoft PowerToys, er den version, du vil se, den seneste stabile version. Du bliver nødt til at rulle lidt ned for at finde den eksperimentelle udgivelse. Du kan få den eksperimentelle version af PowerToys herfra.

Rul ned til aktiver og download .exe-filen til v0.36.0

Kør derefter opsætningen og følg instruktionerne i guiden for at installere PowerToys. Hvis den seneste version af PowerToys allerede er installeret, skal du afinstallere den.

Mens du installerer PowerToys, skal du markere indstillingen for 'Start PowerToys automatisk ved log på', da PowerToys burde køre i baggrunden, for at dette værktøj kan fungere. På denne måde kører det i baggrunden, og du behøver ikke bekymre dig om det. Men dette er selvfølgelig valgfrit, og du kan også køre PowerToys manuelt.

Brug af lyd fra videokonference

Start PowerToys fra startmenuen eller skrivebordsgenvejen (hvis du har oprettet en). PowerToys indstillingsvinduer åbnes.

For at bruge de fleste hjælpeprogrammer, inklusive Videokonference Mute, skal du køre PowerToys i administratortilstand. Men som standard kører det i brugertilstand. Fra fanen Generelt skal du klikke på knappen 'Genstart som administrator'.

Når PowerToys genstarter i administratortilstand, kan du også aktivere skiften for 'Kør altid som administrator'.

Gå nu til 'Videokonferencelydløs' fra navigationsruden til venstre.

Tænd for "Aktiver videokonference" for at bruge dette værktøj til at styre dit kamera og mikrofon.

Nu, så snart du tænder for kontakten, bliver alle mulighederne på skærmen aktive. Der er tre hovedmuligheder:

  • Slå kamera og mikrofon fra – For at skifte både kamera og mikrofon på samme tid. Standardgenvejen er Windows + N
  • Slå mikrofon fra – For kun at slå mikrofon til/fra. Standardgenvejen er Windows + Shift + A
  • Slå kamera fra – For kun at slå kameraet til eller fra. Standardgenvejen er Windows + Shift + O

Men du kan også ændre disse genveje og oprette brugerdefinerede genveje, som er nemme for dig at huske. Enhver ny genvej, du opretter, skal kun have disse genvejstaster: Windows, Alt, Ctrl, Shift. For at ændre genvejen skal du gå til tekstboksen. Når tekstboksen er fremhævet, skal du trykke på tasterne for den nye genvej.

Bemærk: Hvis du deaktiverer Video Conference Mute eller lukker PowerToys helt, vil disse genveje ikke virke.

Når du aktiverer videokonferencelydløs, skal indstillingerne ideelt set gælde alene. Men hvis det ikke gør det, genstart PowerToys, og det vil begynde at afspejle ændringerne.

Der er også et par flere indstillinger, du skal konfigurere, eller i det mindste bekræfte, at standardindstillingerne fungerer for dig.

Under Mikrofon kan du vælge, hvilken mikrofon videokonferencelydløs skal arbejde på. Som standard er den indstillet til 'Alle', men du kan vælge specifikke enheder fra rullemenuen.

Vælg derefter kameraet i rullemenuen. Nu er der kameraoverlejringsbilledet. Kameraoverlejringsbilledet er det pladsholderbillede, PowerToy viser til andre i opkaldet, når du deaktiverer kameraet. Som standard viser den en sort skærm. Men du kan også vælge et hvilket som helst billede fra din computer. Klik på knappen 'Gennemse' for at vælge et billede.

For at anvende ændringerne i overlejringsbilledet skal du genstarte PowerToys.

Dernæst, når du laver en global mute ved hjælp af videokonference mute, vises en værktøjslinje, der angiver status for kameraet og mikrofonen.

Du kan bestemme placeringen af ​​værktøjslinjen på skærmen, hvilken skærm værktøjslinjen skal vises på, og om du vil skjule værktøjslinjen, når både kamera og mikrofon er slået fra.

Alternativ: Opret skrivebordsgenvej til at skifte kamera og mikrofon

Måske kom du her på udkig efter en måde at deaktivere kameraet og mikrofonen fra indstillingerne helt, medmindre du skal bruge dem. Uanset hvad dine grunde til at bruge kameraet og mikrofonen på dit system måtte være, er det din sag. Men det samme udstyr kan nogle gange gøre vores liv til andres forretning.

At ville dække dit kamera med sort tape er ikke paranoia længere. Hackere (og andre bureauer) kan få fjernadgang til dit kamera og mikrofon for at spionere på dig. Men båndet er ikke altid den bedste løsning, især hvis du skal tage det af og på meget. Og det lader stadig mikrofonen beskæftige sig med.

Den mere elegante løsning ville være at tænde og slukke dit kamera og din mikrofon, når du har brug for dem. Men det er ikke praktisk at skulle ud og fiske i omgivelser hver gang. Og for nogle brugere er det heller ikke at downloade og bruge en eksperimentel app, der kan være buggy.

Der er et alternativ, som du kan bruge. Det er måske ikke så hurtigt som en tastaturgenvej, men det er i nærheden.

Gå til dit skrivebord og højreklik på skærmen. Vælg derefter 'Nyt element' fra kontekstmenuen.

Vælg derefter 'Genvej' fra mulighederne.

Dialogboksen til oprettelse af en genvej vises.

Lad os først oprette genvejen til kameraet. Type ms-indstillinger:privatlivswebkamera i tekstboksen for placering og klik på 'Næste'.

Indtast derefter navnet på genvejen, noget som 'Kamera til eller fra' eller hvad der passer dig, og klik på 'Udfør'.

Der oprettes en genvej på skrivebordet, der åbner kameraindstillingerne, og du kan tænde eller slukke for kontakten med et enkelt klik.

Tilsvarende skal du oprette en ny genvej for mikrofonindstillinger. Indtast i tekstfeltet Placering ms-indstillinger: privatlivsmikrofon. Giv det et navn, og klik på 'Udfør'.

At være i stand til hurtigt at styre dine kamera- og mikrofonindstillinger kan spare en masse tid. Med disse genveje kan du gøre præcis det, uanset om du ønsker at styre dine enheder i et opkald eller hele systemet.