Sådan aktiveres mørk tilstand fuldt ud i Ubuntu 20.04, inklusive kalender

Få den ultimative mørk tilstandsoplevelse i Ubuntu 20.04

Ubuntu 20.04 er ankommet med et væld af ændringer, ikke kun i medfølgende software og ydeevne, men også i udseende. Dark Mode-temaet er tilgængeligt på Ubuntu 20.04, og det giver en karakteristisk mørk tilstandsoplevelse i hele Ubuntu Desktop UI, inklusive desktop-apps, webbrowsere, filstifindere.

Lad os se, hvordan du får den ultimative mørk tilstandsoplevelse i Ubuntu 20.04.

Aktiver Dark Theme Ubuntu-indstillinger

Du kan direkte ændre temaet i Ubuntu 20.04 ved at åbne Indstillinger » Udseende.

Her kan du vælge imellem Lys, standard eller Mørk temaer. Valg af tema anvender det automatisk. Vælg indstillingen Mørk for at anvende det mørke tema.

Der er dog et område, som dette tema ikke dækker. Det er selve Ubuntu Desktop. Temaet anvendes på alle apps, men ikke på selve skrivebordet. For eksempel. Statuspanelet i øverste højre hjørne eller Kalender.

Selvom det ikke gør den store forskel, da disse kun er to steder, hvor det mørke tema ikke gælder, hvis en bruger ønsker den absolutte 100% Dark Mode-oplevelse, er der en måde at gøre det med nogle ekstra installationer.

Skrivebordet er en del af GNOME Shell UI i Ubuntu. Vi er nødt til at ændre GNOME Shell-temaet til Dark for også at gøre Desktop UI mørk.

Brug GNOME Shell Dark Theme til at udvide mørk tilstand

For det første skal vi installere nogle ting for at ændre GNOME Shell-temaet. Kør følgende kommando for at installere de nødvendige apps og udvidelsespakke:

sudo apt installere gnome-shell-udvidelser

Denne pakke installerer GNOME Shell Extensions, som indeholder en række brugertemaer. Den indeholder også GNOME Shell Dark Theme. Pakken installerer alle udvidelserne, ikke kun temaer, derfor er den lidt stor i størrelsen.

Den installerer også henholdsvis GNOME Tweaks og den nyligt introducerede GNOME Extensions App. Vi har brug for begge disse for at aktivere GNOME Shell Dark-temaet.

Efter installationen er udført, 'Log ud' og derefter 'Log ind', så udvidelserne registreres.

Vi skal aktivere User Theme-udvidelsen. For at aktivere det skal du åbne GNOME-udvidelsesappen. Eller du kan bare åbne GNOME Tweaks, som har en udvidelsesmenu i sig.

For at åbne Tweaks gå til Aktiviteter og søg efter Tweaks.

Gå til Udvidelser og aktivere Bruger temaer udvidelse.

Gå til Udseende og under Temaer->Shell vælge Yaru-mørkt.

Det er det. Tjek skrivebordskalenderen og statusmenuen for at kontrollere, om den er i mørkt tema.

På denne måde kan vi have en fuld Dark Mode i Ubuntu 20.04. Det er uklart for os, hvorfor det mørke tema ikke blev udvidet til skrivebordet som standard, men ved at bruge de små trin ovenfor, kan du nemt udvide det mørke tema til skrivebordet.